FOTO. Piața Iosefin din Timișoara s-a redeschis, cu un număr redus de comercianți și de cumpărători, speriați de coronavirus

Piaţa Iosefin din Timişoara, cea care a fost închisă în weekend, după ce o vânzătoare de 52 de ani din Utvin a fost depistată cu coronavirus, s-a redeschis astăzi. Între timp, s-au luat măsuri de igienizare şi dezinfecţie.

Piaţa funcţionează după program normal şi îşi aşteaptă comercianţii şi cumpărătorii, fiind luate toate măsurile de dezinfecţie, dar şi de respectare a distanţării sociale.

„Am dublat paza, accesul se face doar pe uşa din faţă, am pus abțibilde cu sensul de mers şi care să indice distanţarea fizică, am făcut dezinfecţie dublă şi sâmbătă, şi duminică. De asemenea, am hotărât cu şeful de piaţă, cel care a intrat în contact cu femeia, să se izoleze la domiciliu, urmând ca DSP-ul să continue ancheta epidemiologică”, a precizat Ionuţ Nasleu, director Pieţe SA.

Acesta a mai spus că în prima zi numărul persoanelor care frecventează piaţa s-a diminuat însă considerabil, atât al comercianţilor, cât şi al cumpărătorilor, speriaţi probabil de această situaţie.

CITEȘTE ȘI: O piaţă importantă din Timişoara a fost închisă după ce o vânzătoare a fost depistată cu coronavirus