O piaţă importantă din Timişoara a fost închisă după ce o vânzătoare a fost depistată cu coronavirus

Piaţa Iosefin din Timişoara a fost închisă până luni după ce o vânzătoare în vârstă de 52 de ani a fost depistată având coronavirus. Atât ea, cât şi soţul ei au fost găsiţi pozitivi, soţul fiind asimptomatic.

Săptămâna trecută, mai exact sâmbătă, o comerciantă din Piaţa Iosefin s-a simţit rău şi a fost internată în spital. Doctorii i-au pus diagnosticul de amigdalită cronică. Ulterior, starea sa s-a înrăutăţit, au făcut testul de coronavirus atât ea, cât şi soţul ei care era asimptomatic şi au ieşit ambele pozitive. Ieri au fost internaţi ambii la „Victor Babeş”, fiind confirmaţi cu coronavirus. Piaţa a fost închisă până luni, fiind luate măsuri de igienizare şi dezinfecatre suplimentare.

„După ce am luat la cunoştiinţă de caz, l-am sunat pe domnul primar care coordonează Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi pe doamna prefect şi pe domana director de la DSP. De comun acord am stabilit că trebuie dublate măsurile de dezinfectare şi igienizare în Piaţa Iosefin, urmând ca DSP-ul să facă o anchetă epidemiologică, iar de luni dimineaţa să redeschidem Piaţa Iosefin, atât de importantă şi de necesară timişorenilor, respectând condiţiile impuse de ordonanţele militare”, a declarat Ionuţ Nasleu, administratorul SC Piețe SA.