Inspectorii DSP Timiș continuă seria de controale! Două firme au fost amendate!

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș au mai făcut o serie de controale și în continuare se dau amenzi, semn că nu se respectă regulile nici în perioada pandemiei.

Două firme au fost amendate în urma unor verificări ale Direcției de Sănătate Publică. Una dintre ele își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice. Este vorba despre o societate comercială de tip catering.

„Nu a respectat obligația privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală și de sănătate a angajaților, motiv pentru care aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, au transmis reprezentanții DSP.

O altă firmă, care se ocupă cu vânzarea dezinfectanților, a fost luată cu asalt de inspectorii DSP. În urma controlului a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei.

„În cadrul acțiunii tematice de verificare a produselor biocide de la producător, distribuitor și până la utilizator, inspectorii din cadrul Servicului Control în Sănătate Publică au efectuat verificări în unități din această categorie și pentru neconformitățile constatate, uneia dintre societățile controlate i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei”, mai spun reprezentanții instituției.