Încăperea invadată de gunoaie şi mirosuri greu de suportat, din cadrul unității spitalicești, a fost curăţată radical în aproximativ jumătate de an. Amenajarea subsolului a costat administrația județeană circa 150.000 de euro.
După ce a investit în echipamente medicale performante, Consiliul Județean Caraș-Severin a contribuit şi la curăţarea subsolului spitalului din municipiu. Prin investiţia realizată, imaginea acestui spaţiu impracticabil al unităţii spitaliceşti a fost schimbată instantaneu. Au fost extrase aproximativ 570 de tone de reziduuri şi diverse materiale care ajungeau până la genunchi şi emanau un miros insuportabil, în subsol fiind amenajate pentru prima dată rigole.
„Să scoți 578 de tone de mizerie din subsolul Spitalului Județean Reșița spune multe despre modul în care unitatea a fost gospodărită. E o dovadă de proastă gestionare managerială şi nu mă refer aici la actualul director al instituției, pentru că el o conduce de puțin timp. De asemenea, este pentru prima dată când spitalul are rigole la subsol!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde.
Mirosul insuportabil perturba activitatea medicală
Conducerea spitalului susţine că lucrările trebuiau făcute, în primul rând, pentru siguranţa pacientului şi că, pe viitor, intenţionează să folosească spaţiile salubrizate de la subsol pentru arhivă sau ateliere de reparaţii.
„Prin această investiţie putem reda spitalului punerea în funcţiune a subsolului. Tonele de moloz, noroaie, mizerii perturbau cumva activitatea medicală, acestea ajungeau la Urologie, la ATI, la laboratoare, la etajele care sunt de fapt deasupra subsolului. De asemenea, erau ţânţari care puteau să devină vectori de transmitere a unor boli. Ne dorim ca pacientul să fie protejat de diverse căi de transmitere a bolilor, de injurii externe, iar prin această curăţare am urmărit creşterea siguranţei pacientului”, a explicat dr. Dumitru Secăşan, managerul spitalului judeţean.
Lucrările continuă
Reprezentanţii unităţii cărăşene sunt de părere că spaţiile mici de la subsolul policlinicii pot fi folosite în alte scopuri medicale, de exemplu, pentru arhivă, magazie sau ateliere de reparaţii. În prezent, lucrările de reabilitare a subsolului continuă cu rezolvarea procesului de iluminare a tavanului. Întreaga investiţie aparţine Consiliului Judeţean Caraş-Severin și ajunge la 156.270 de euro.
CITEŞTE ŞI: 30.000 de euro pentru spitalul din Reşiţa!
O nouă investiţie la Spitalul Judeţean Reşiţa