Clădire S.F.: studenții vor avea parte de un complex unicat în țară

Universitatea reșițeană se face din ce în ce mai cunoscută în țară, dar și dincolo de granițele ei. Cu o cantină-restaurant, un număr istoric de studenți străini, UEM mai aduce o surpriză în oraș: un complex studențesc unicat în țară.

Proiectul pe fonduri europene ce va transforma actualul complex studențesc într-unul desprins din filmele S.F. a fost semnat la sfârșitul anului trecut. Cu mici modificări pentru a atinge perfecțiunea, proiectul a fost revizuit și îmbunătățit, astfel încât nimic să nu fie scăpat din vedere. Așadar, urmează licitația lucrărilor și construirea propriu-zisă a clădirilor cantinei și căminului.

Am constatat că proiectul care a fost realizat în anul 2009 conținea câteva inadvertențe în ceea ce privește, spre exemplu, organizarea fluxului în bucătărie, pentru că proiectul păstra fluxul existent, însă care era amenajat de atunci când s-a construit bucătăria în complex. Drept urmare nu mai corespundea actualelor cerințe. Din păcate, la mijlocul anului arhitecta care a realizat proiectul s-a îmbolnăvit și ne-a comunicat că nu mai poate să finalizeze revizia și să urmărească  lucrarea și a intervenit o nouă întârziere, pentru că ne-am orientat către o altă doamnă arhitect care a preluat proiectul”, a explicat pentru Express de Banat Doina Frunzăverde, rectorul universității. Noua arhitectă ce duce mai departe proiectul și-a adus propria contribuție în lucrare și astfel au apărut mici modificări în aspectul exterior al clădirilor, însă se va merge pe aceeași idee: multă sticlă, mult metal, un complex aparte, care va atrage toate privirile.

La final, complexul, ce va avea cantina legată printr-o punte de sticlă de cămin, va deveni singurul de acest gen din țară. „Este un proiect mare, este un proiect foarte frumos și, așa cum am mai spus, am avut ambiția să avem în Reșița unul dintre cele mai frumoase și moderne amfiteatre din universitățile din România, avem ambiția să avem după ce vom termina lucrările cel mai modern și frumos complex studențesc cămin-cantină din țară”, a mai adăugat rectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. gigi says:

    Felicitari doamnei rector! Stima si respect!

  2. Rokko Crnooko says:

    Fura Doino , furaa , ca vad ca prostii i-ti da , ca sa ai de unde furaaaaaaaa si tu si Mihaila (securistul hot masonic) .