30.000 de euro pentru spitalul din Reşiţa!

Serviciile medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa îşi sporesc calitatea pe zi ce trece. Asta, datorită Grupului CEZ în România, care sprijină în continuare parteneriatul cu conducerea unităţii, dotând, cu diverse echipamente, secţiile spitaliceşti.

După ce a investit în modernizarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa în 2011, achiziţionând echipament medical performant în valoare de peste 23.000 de euro, Grupul CEZ în România a mai ,,bifat” o sponsorizare. De data aceasta, compania a dotat secţia de Urologie a spitalului cu un Ureteroscop flexibil, aparat medical de înaltă performanţă specific acestei secţii. Este un instrument din zona investigaţiilor de perfomanţă urologică prin vizualizare directă în timp real.

DSC_7794

Noua dotare a spitalului reşiţean aduce, prin conţinutul şi importanţa ei, o serie de beneficii pacienţilor cărăşeni: ,,Cu ajutorul noii achiziţii se poate realiza explorarea endoscopică a căilor urinare, în special a ureterului. Acest aparat creşte acurateţea investigaţiei diagnostice şi, în mod secundar, are şi rol terapeutic. Aparatul în sine, prin posibilităţile sale diagnostice şi terapeutice, contribuie la creşterea gradului de competenţă şi a performanţei secţiei Urologie, crescând în acelaşi timp posibilitatea unei finanţări mai bune a secţiei prin creşterea ICM-ului. Este bun şi pentru pacienţii noştri, şi pentru conducerea spitalului”, a declarat dr. Dumitru Secăşan, managerul spitalului judeţean.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157635393381500″]

Parteneriatul dintre companie şi unitatea spitalicească şi-a propus, pentru a doua oară, să ofere pacienţilor din Caraş-Severin servicii medicale de calitate superioară: ,,Ne-am propus să fim un prieten adevărat şi să reconstruim parteneriate solide cu aceia care ne împărtăşesc grija pentru o viaţă mai bună şi suntem norocoşi că am găsit aceşti parteneri în judeţul acesta. În puterea şi în responsabilitatea noastră stă să sprijinim comunitatea în acele domenii în care sunt necesare îmbunătăţiri, iar sistemul de sănătate este un element esenţial pentru orice comunitate”, a precizat pentru Express de Banat Martin Zmelik, director de operaţiuni al Grupului CEZ în România.

DSC_7795  DSC_7792

Martin Zmelik (stânga)                                                             Iosif Secăşan (stânga)

La rândul său, medicul primar urolog Iosif Secăşan, senator de Caraş-Severin, a adăugat: ,,Ureteroscopul flexibil este un instrument uro-chirurgical ce necesită abilităţi de manipulare şi poate fi transformat în instrument terapeutic atunci când există şi echipamentul complementar, în cazul nostru – generatorul laser. Îi suntem recunoscători sponsorului, pentru că prin donaţia sa a contribuit la creşterea gradului de competenţă a secţiei, în beneficiul pacienţilor. Este un câştig şi o mândrie pentru noi să avem acest aparat în spital”.

Investiţia din 2013 a Grupului CEZ se ridică la peste 28.000 de euro, fiind cea de-a doua colaborare de acest fel între companie şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.