Câinii comunitari pun paie pe foc și la Reșița

Drama care a şocat o ţară întreagă, după ce un copil de 4 ani şi-a pierdut viaţa din cauza unui câine al străzii, generează primele reacţii şi în oraşul de pe Bârzava. Consilierii PNL cer raport în privinţa „comunitarilor”, însă modul în care o fac îi deranjează pe oficialii orașului.

Grupul aleșilor municipali ai PNL din cadrul Consiliului Local Reșița au transmis la orele serii un comunicat de presă, prin care i-au solicitat executivului un raport cu privire la situația câinilor vagabonzi din oraș. Liberalii sunt de părere că ar exista o problemă în acest sens.

„Având în vedere dezbaterea publică din ultimele zile legată de rezolvarea problemei câinilor comunitari, dezbatere generată de evenimente tragice, constatăm că și în Reșița există o astfel de problemă. Noi, consilierii municipali PNL din Reșița, solicităm executivului Primăriei ca la prima ședință de Consiliu să ni se prezinte situația reală a câinilor, precum și măsurile preconizate pentru rezolvarea problemei”, se arată în comunicatul de presă semnat de liderul consilierilor PNL, Jaro Marșalic.

Asociere cu elvețienii pentru „comunitari”

Modul în care acesta a solicitat informarea însă este neadecvat. Asta, potrivit oficialilor municipiului, care la rândul lor explică foarte clar cum stau lucrurile. „Domnul Marșalic ar trebui să știe din dublă ipostază cât de grav îi afectează câinii pe reșițeni: din cea de doctor și din cea de consilier local. Mă miră faptul că nu cunoaște nici până în acest moment faptul că suntem una dintre puținele administrații locale din țară care au luat măsuri în acest sens. Ne-am asociat cu un ONG din Elveția, care se implică activ în soluționarea problemelor din acest domeniu. Vom face o informare și în Consiliul Local pe această temă, dar mă surprinde stilul acesta politicianist de abordare a lucrurilor”, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, pentru Express de Banat.