Parcare cu plată în Centrul Civic

Locuitorii orașului Oțelu Roșu se pot bucura acum de locuri de parcare private aproape de reședința lor. De asemenea, administrația locală urmează să refacă și locurile de parcare din centrul orașului, parcare ce va deveni cu plată.

Așa cum le-a promis, primarul Luca Mălăiescu a început partajarea parcărilor dintre blocuri pe locuri, astfel încât fiecare locatar să aibă posibilitatea să-și achiziționeze un loc de parcare propriu. Pentru că domnea un haos în parcările din oraș, și oamenii erau nevoiți să-și lase mașina departe de scara blocului, au fost introduse parcările însemnate. Astfel, de curând, oamenii pot să-și plătească și să-și asigure liniștea și locul de parcare. „Am început de săptămâna trecută demararea la nivel de oraș a trasării parcărilor. Am terminat cartierul Libertății, oamenii au venit și au făcut deja contracte, bineînțeles am pus și o sumă modică, 5 lei pe lună, 60 de RON pe an pe locul de parcare. În primul rând se va face ordine și disciplină, pentru că la Oțelu Roșu am avut probleme de genul acesta, s-au mai certat între ei, au mai lăsat mașinile parcate cei care nu erau în zonă și în acest mod încheiem orice discuții”, a declarat edilul-șef.

Așadar, vor fi marcate în jur de 200 de locuri pe străzile din oraș și alte 150 în Centrul Civic. Cele din inima orașului vor avea taxa de 1 leu pe oră, iar șoferii vor fi nevoiți să plătească la cele patru sau cinci aparate de taxat montate în această zonă. Mai mult, celor care vor încerca să păcălească li se vor bloca roțile și vor fi amendați. „Am comandat sisteme de blocat roțile pentru că, după ce vom monta aceste aparate, vom afișa plăcuțele cu obligativitatea de a folosi aceste automate de taxat. Celor care nu vor respecta le vom bloca roțile și, nefiind eu răutăcios, nu vom da amenzi din prima zi, doar avertismente, însă dacă lumea va continua, vom trece și la amenzi”, precizează primarul Luca Mălăiescu.

În prima zi, un număr de 20 de cetățeni și-au exprimat dorința de a-și achiziționa un loc de parcare, fiind întocmite 20 de contracte. Locurile de parcare sunt disponibile în intervalul orar 16:00-8:00. În cealaltă perioadă de timp ele vor rămâne publice, putând fi folosite de oricine.