Datorii de 5 miliarde de lei la bugetul local

Situația grea prin care trece cel mai mare angajator privat al Reșiței se răsfrânge și asupra bugetului local. Asta, din cauza faptului că insolvența și datoriile de sute de milioane de lei au plasat achitarea dărilor la coada listei de plăți.

Administrația locală trebuie să recupereze de la Uzina Constructoare de Mașini aproximativ 500.000 de lei, bani care ar fi ajuns în mod normal în bugetul orașului. Criza prin care trece societatea însă a creat blocaje, iar banii par a fi foarte greu de recuperat. Tocmai din acest motiv, edilul-șef al orașului i-a invitat la sediul primăriei pe cei care gestionează insolvența societății, astfel încât să poată găsi o soluție care să mulțumească pe toată lumea.

„Deși nu am întocmit un plan de eșalonare, s-au purtat discuții pentru compensarea sumei de 5 miliarde de lei. Spre exemplu, chiria pentru Grădinița PP7, pe care o plătește administrația către UCMR, va merge în contul datoriei. Mai mult decât atât, s-au purtat discuții prin care s-a insistat pe plata în numerar a datoriei pe care CET 2010 o are la furnizorul de gaz. Acești bani să fie virați direct de societate în contul datoriei”, a declarat pentru Express de Banat Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reșița.

Întâlnire la sediul administrației

La întâlnirea edilului-șef cu administratorul judiciar al UCMR, Remus Borza, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, Adrian Volintiru, şi directorul general al UCMR, Cosmin Ursoniu, au mai fost prezenţi factori de decizie din cadrul primăriei: directorul tehnic Titiana Cătană şi  directorul  economic Maria Uzun Asofroniei.

„Principalul subiect al discuţiei s-a referit la prezentul şi viitorul uzinei reşiţene în ceea ce priveşte marketingul, studiul pieţei şi problemele sociale, primăria fiind asigurată de tot sprijinul forurilor naţionale pentru interesul uzinei reşiţene. În al doilea rând, au fost abordate problemele comune avute cu administraţia publică locală privind plata datoriilor către bugetul local şi preluarea drumului de interes local de pe platforma Mociur”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de Biroul de Presă al Primăriei Reșița.