Prețul gunoiului nu se majorează la Caransebeș!

Hotărârea de a majora prețul gunoiului nu a fost primită cu bine nici de Consiliul Local Caransebeș, administrație care a găsit propriile soluții pentru a scăpa locuitorii orașului de cheltuieli suplimentare.

Pentru că deponeul de gunoi actual din Reșița nu poate depozita decât temporar resturile menajere, soluția găsită pentru transportarea lui necesită cheltuieli suplimentare pentru cărășeni. Reprezentantul Adunării Generale a Acționarilor Ecosal din partea Consiliului Local Reșița s-a opus acestei propuneri și la fel stă situația cu administrația locală din orașul gugulanilor, care nu acceptă varianta ca prețul gunoiului să se dubleze. „Vreau să aduc la cunoștința opiniei publice din Caransebeș că nu se va majora  tariful pentru gunoiul menajer, deoarece am găsit înțelegere la Chișcădaga, unde se depozitează acest gunoi menajer, ca să îl transferăm din Caransebeș în mod direct”, a precizat primarul orașului Caransebeș, Marcel Vela.

Așadar, pentru că la Reșița este singurul deponeu autorizat și aici sunt depozitate temporar resturile menajere din majoritatea localităților cărășene, orașul Caransebeș a scăpat de costurile transportului din oraș către deponeul din Reșița și de acolo înapoi prin Caransebeș spre Chișcădaga din județul Hunedoara. Tocmai prin această măsură aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local, orașul Caransebeș va reuși să mențină același preț la gunoi. „Ne putem gospodări ca prin management eficient la nivelul societății locale de salubritate să ne încadrăm cu toate cheltuielile aferente acestui transport în limita și în valorile tarifelor existente în prezent, fără a le majora cu niciun ban”, mai adaugă primarul orașului.

Amintim faptul că, în urma transportării la Chișcădaga a gunoiului, prețul ar crește de la 8 euro la 15, însă fiecare administrație locală din cadrul Ecosal are posibilitatea de a-și găsi propriile soluții în cazul în care nu este de acord cu majorarea.