FOTO: Mihai Eminescu, sărbătorit de diplomaţii români din Ungaria

Poetului Mihai Eminescu i-au fost dedicate mai multe manifestări și în localitatea Micherechi, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, cu prilejul aniversării a 164 de ani de la data nașterii sale, dar și a Zilei Culturii Române (15 ianuarie 2014).

La aceste manifestări, alături de autoritățile locale, au participat oficiali ai Bisericii Ortodoxe, ai Ambasadei României la Budapesta, dar şi Ion Mocioalcă, președintele Comisiei pentru Apărare, din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului României. Şi consulul General Florin Trandafir Vasiloni de la Consulatul General al României la Gyula a luat parte la acţiunea dedicată împlinii a 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.

Manifestarea a început prin dezvelirea unui monument, având o placă comemorativă, dedicat lui Eminescu și amplasat pe strada care îi poartă numele, din Micherechi, care a fost realizat de către primăria din localitate, având în acest sens și sprijinul Primăriei din Beiuș.

Doi elevi au rostit poezii scrise de marele poet, după care a urmat o depunere de coroane de flori, din partea tuturor reprezentanților instituțiilor românești prezente.

Tot în cadrul acestor manifestări s-a înscris și programul artistic care s-a desfășurat la biblioteca comunală din Micherechi, unde un grup de preşcolari a rostit versuri de Eminescu dedicate naturii. Elevii au prezentat fragmente din binecunoscuta poezie „Luceafărul”, iar corul şcolii a interpretat cântecul „De ce nu-mi vii?”

Totodată, au fost vernisate o expoziție cu volume din poezia marelui Poet, în limbile română, maghiară, franceză și engleză (realizată cu un fond de carte împrumutat pentru expoziție de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea), dar și cu volume de critică literară de specialitate, precum și o expoziție cu desene din natură făcute de copiii de la Grădinița din Micherechi în memoria poetului Mihai Eminescu.

În felul acesta, Marele Poet Național Mihai Eminescu a fost omagiat așa cum se cuvine și în cadrul uneia dintre localitățile cele mai importante ale comunității românești din Ungaria, în această zi specială, dedicată lui.

Comments

 1. Eu says:

  Nu ma fa sa fiu mai nemernic decat tine, ca incepi sa plangi….sunt pornit pe tine, vad ca le strici site-ul astora cu pozele tale de kkt si comentarii aberante…fa-ti site-ul tau nemernicule

 2. Petru Fuchs says:

  Lasule “eu“, CR dar fara 7, astept “pornirile“ sa pot pune “franele“…Imi place disputa! Una ar fi cea de “sa ma ierte dl. Fuchs“….

 3. Cuciureanu Ciprian says:

  Domnilor va rog sa incetati. Nu este locul potrivit pentru o cearta.

  Cu respect!

 4. Eu says:

  alege-l

 5. Petru Fuchs says:

  Un site este responsabil
  pentru continutul pe care il posteaza
  online personalul sau. De asemenea, un site este responsabil pentru continutul
  redactat de cititorii sai.

  Atunci cand cineva se simte lezat de un anumit
  continut publicat pe un site, un cititor poate face o plangere catre Ministerul
  Comunicatiilor si Societatii Informationale.

  Intrucat continutul
  postarilor anonimului “Eu“ ma
  lezeaza doresc ca sa fie indepartate
  si astfel de mesaje care contin amenintari, obscenitati, vulgaritati la adresa
  mea sa fie oprite de la postare.

  Prezentul reprezinta
  incercarea de conciliere amiabila.

 6. Petru Fuchs says:

  Multumesc pentru operativitate!