Probleme în poliție! Grigore Stolojescu, șeful IPJ: „Avem posturi de poliție cu un singur angajat!”

Problema întâlnită la nivel național în cadrul fiecărei instituții județene, lipsa personalului, se întâlnește și la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Deși cu rezultate foarte bune, poliția din județ încearcă să se descurce cu efective puține.

De nenumărate ori a apărut în mass-media problema gravă de la nivelul instituțiilor din județ. Din cauza crizei financiare, un număr mare de posturi sunt vacante, iar personalul se chinuiește să îndeplinească sarcini extinse pentru a acoperi cantitatea de muncă. Așa se face că Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin funcționează la ora actuală cu 89 la sută din personal. Fiind o instituție care asigură ordinea și siguranța și împiedică infractorii să își facă de cap, procentul acoperit cu personal reprezintă o problemă.

Avem un deficit de personal, încadrarea fiind de 89 la sută. Încercăm să ne descurcăm cu ce avem, am adus oameni de la alte structuri, prin rotație, îi instruim, am vrut să aducem și studenți încă din școală. Avem posturi de poliție care funcționează cu un singur angajat”, precizează Grigore Stolojescu, comisarul-șef al IPJ.

Chiar și cu acest deficit, conform modelului din celelalte județe, anul acesta se va înființa și în Caraș-Severin Biroul Drumuri Europene și Naționale în cadrul Serviciului Rutier al Poliției. „Am făcut solicitarea pentru o astfel de structură încă din 2012 și există aprobarea. Așadar, biroul se va înființa în primul trimestru din anul acesta”, mai adaugă Grigore Stolojescu. De altfel, se anunță o nouă structură și la Serviciul Investigații Criminale.