FOTO: Jumătate de secol de viață pentru cea mai renumită școală din Govândari!

explo 1000x200

Momente emoționante astăzi la Școala 7 din Lunca Bârzavei! Foste și actuale generații de absolvenți, dar şi foști și actuali profesori au fost puși față-n față cu istoria.

Cei 50 de ani de existență au fost sărbătoriți întreaga săptămână prin acțiuni speciale, iar șirul evenimentelor a culminat astăzi cu o întâlnire înduioșătoare, sărbătorită printr-un spectacol dedicat tuturor celor prezenți, dar și școlii românești, în general. Foștii profesori, ieșiți de mult la pensie, s-au simțit din nou tineri, în timp ce foștii absolvenți au devenit din nou elevi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649314525810″]

,,50 de ani înseamnă mult și pentru comunitate, și pentru școală. Eu sunt în această școală din 1977 și am văzut cum a crescut școala din toate punctele de vedere: și ca performanțe, și ca aspect … Sper din tot sufletul ca dascălii care vor veni la această școală, care vor face parte din colectivul de cadre didactice să fie oameni cu har, adevărați dascăli, pentru că numai atunci vor veni și performanțele, a spus Cristiana Schmaler, directorul Școlii Nr. 7 din Reșița.

sofia onetiu

Foștii profesori au declarat pentru www.expressdebanat.ro că se simt mai emoționați ca niciodată. ,,Suntem foarte bucuroși că am ajuns sănătoși să sărbătorim 50 de ani. (…) Este un moment deosebit și mă face să mă gândesc la începuturi, pentru că eu am venit la 10 ani după ce s-a deschis, în 1974, și era un colectiv de dascăli deosebit. (…) Este o zi cu o încărcătură deosebită și aș vrea să știe părinții și copiii că Școala 7 este o instituție bună, iar elevii trebuie să știe că este o cinste să învețe aici, pentru că aici au învățat și părinții lor”, a spus Sofia Onețiu, fost profesor la unitatea de învățământ.

petru codrila

Și Petru Codilă, fost profesor, a fost prezent în sală. ,,Nu m-am gândit să am o discuție privind acest eveniment. Simt o emoție deosebită în special pentru Școala 7, dar și pentru tot învățământul cărășean. Mă bucur că există oameni cu suflet care duc mai departe făclia acestui județ, oameni care știu ce trebuie să facă atât la nivel de județ, cât și de școală”, a spus acesta, extrem de emoționat.

Unul dintre foștii absolvenți ai instituției de învățământ este liderul sindical Mariana Zvarici, care-și aduce aminte și astăzi de prima zi de școală. ,,Am fost elevul care a rostit cuvântul de deschidere al Școlii 7, am fost solicitată de domnul Nica și nu pot să cred că au trecut atâția ani. Pășind aici am senzația că sunt același copil timid și speriat care a văzut o curte plină de oameni”, a spus liderul sindical.

Actuala generație de cadre didactice ale Școlii 7 s-a implicat activ în organizarea manifestării și, mai mult decât atât, încearcă să transforme instituția de învățământ într-una de nivel european.

cristina ardeleanu,,Seria menifestărilor a debutat luni cu dezvelirea pietrei comemorative dedicate evenimentului şi a continuat cu Ziua Porţilor Deschise, acţiune la care au fost invitaţi să ia parte copii şi cadre didactice din mai multe instituţii de învăţământ din oraş. Marți, am găzduit acțiunea 50 de ani de SPORT în Şcoala 7 Reşiţa, iar miercuri am organizat o expoziție cu vânzare de produse culinare și ornamente de Crăciun. În aceeași zi, am fost gazdele unei reuniuni de familie, iar joi, 11 decembrie 2014, la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Reşiţa am organizat Festivalul judeţean de colinde Florile dalbe, ediţia a VI-a”, a precizat consilierul educativ prof. Cristina Ardeleanu pentru Express de Banat.

Comments

  1. Ppa says:

    Subscriu ce a declarat d-l profesor Petru Codila fost inspector general scolar, o capacitate.