CONDAMNARE. Muncă în folosul comunității după ce a lovit un polițist în centrul Reşiței!

Emanuel Ceangâr, Manu Bişniţaru’ după cum le e cunoscut reşiţenilor, a fost găsit vinovat şi condamnat de Judecătoria Reşiţa pentru două infracţiuni.

Instanţa de fond a soluţionat astăzi dosarul poliţistului lovit în figură, în mijlocul străzii, de Emanuel Ceangâr, imediat după ce omul legii îi desfăcuse cătuşele. Inculpatul şi-a recunoscut vinovăţia şi a primit pedepse blânde pentru infracţiunile comise: ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pentru prima dintre ele a fost condamant la doi ani şi opt luni închisoare, iar cea de-a doua i-a atras o pedeapsă de un an închisoare. ,,Judecătoria Reşiţa aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de doi ani şi opt luni închisoare, la care va adăuga un spor de patru luni, inculpatul urmând a executa, în final, pedeapsa de trei ani închisoare. Instanţa dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de patru ani”, se arată în sentinţa care nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În plus, Ceangâr nu are voie să comunice şi să se apropie de persoana vătămată, poliţistul Gheorghe Crăciun, pe o durată de trei ani, după executarea pedepsei principale. Totodată, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 100 de zile lucrătoare, la Primăria Reşiţa. În ceea ce priveşte latura civilă a procesului, inculpatul a fost obligat la plata sumei de 5.000 euro către partea civilă, reprezentând despăgubiri morale.

,,Prin această sentinţă s-a constatat încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de clientul meu şi a oricăror alte măsuri preventive. Consider în mare parte această sentinţă ca fiind temeinică şi legală. Voi discuta zilele următoare cu clientul meu dacă o vom ataca sau nu”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Comments

  1. Ppa says:

    Cand este vorba de etnia minoritara judecatorii sunt foarte speriati ca ar putea sa cada victimele razbunarii. Le dau sfat respectivilor judecatori sa se lase de meserie. Nimic nu se schimba in aceasta tara cu acesti indivizi imorali judecati partinitor de alti indivizi cu roba la fel de imorali. Agresarea unui politist intr-o alta tara europeana inseamna ani de inchisoare.