Este al doilea an școlar pe care elevii îl încep sub semnul pandemiei și al incertitudinii. Deși s-au revăzut astăzi, după multă vreme, față în față, iar emoțiile au fost pe măsură, cursurile ar putea fi mutate în online în orice moment.
Peste 30.000 de elevi din Caraș-Severin s-au întors de astăzi la ore. Începutul de an școlar, spre bucuria tuturor, s-a făcut în format fizic. Singura excepție este în cazul comunei Pojejena, unde incidența cazurilor de COVID-19 depășește 6 la mia de locuitori, aceasta fiind noua regulă pentru anul școlar în curs.
La Școala Gimnazială Numărul 2 din Reșița, emoțiile au fost la cote ridicate atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Cadrele didactice și părinții au avut un dublu motiv: vederea copiilor din nou în curtea școlii, dar și schimbarea denumirii școlii. Unitatea de învățământ va purta de astăzi numele de Marius Șandru, în cinstea fostului director care a condus școala timp de 22 de ani și care a încetat din viață în urmă cu un an. Odată cu anunțarea acestui nou aspect, noul director, Ana Drăghici, a cerut păstrarea unui moment de reculegere.
CITEȘTE ȘI: Doliu în învățământul cărășean! A murit Marius Șandru, directorul Școlii Gimnaziale Numărul 2 din Reșița
De cealaltă parte, cei peste 400 de elevi care au revenit astăzi la școală au trăit emoția revederii, ascunsă însă în spatele măștilor pe care toți participanții au fost nevoiți să le poarte. Totuși, părinții și aparținătorii au avut dreptul să fie prezenți în curtea instituției de învățământ, prin comparație cu anul trecut, când aceștia au fost nevoiți să stea după gard.
La Școala Gimnazială din zona centrală a Reșiței a fost prezentă și Carina Pristavu, inspectorul școlar general, care speră că anul școlar 2021-2022 va fi unul de succes, în ciuda pandemiei de COVID-19.
„Le-am transmis tuturor că nu trebuie să ne fie frică. Începem și acest an școlar sub aceleași auspicii creionate și create de această pandemie care ne-a zguduit normalitatea tuturor, dar trebuie să continuăm, să fim optimiști, să învățăm de la copiii noștri, din zâmbetul lor, din veselia și din dorința lor de a merge mai departe. Cred că aceste lucruri sunt cele care ar trebui să ne stimuleze și să ne insufle un optimism și să încercăm ca, în aceste momente, să respectăm toate măsurile necesare pentru a evita orice risc de îmbolnăvire. Îmi doresc să începem cu optimism ca să putem continua cât mai mult, în județul Caraș-Severin, învățarea fizică, în școală. Eu știu că este foarte greu, în aceste momente ale revederii, să păstrăm regulile de distanțare, dar măcar să ne străduim, pe cât posibil.”, a declarat Carina Pristavu.