Rată de infectare în creștere, la Timișoara. În alte 5 localități din județ, incidența a depășit 3,5 la mia de locuitori

Autoritățile anunță că rata de infectare în Timișoara a ajuns, luni, la aproape doi la mia de locuitori, iar în județ sunt cinci localități cu incidența peste 3,5 la mia de locuitori. Alte 16 localități înregistrează rată de infectare peste 2 la mia de locuitori. 

În Timiș, rata de infectare, potrivit datelor furnizate de DSP, a ajuns la 1,6/mia de locuitori. Cea mai mare rată se înregistrează la Bucovăț – 7,27 la o mie de locuitori. Incidența este peste 3 la mia de locuitori și în Giulvăz, Secaș, Denta, Șag, Darova și Mașloc. De asemenea, în Giroc, Buziaș, Criciova, Ciacova, Dumbrăvița, Pădureni, Ghilad, Topolovățu Mare, Dumbrava, Sânandrei, Becicherecu Mic, Moșnița Nouă, Giarmata și Ghiroda, incidența este cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori. În Timișoara, luni este raportată o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 1,92.

În ultimele 24 de ore, în județ sunt raportate 118 persoane confirmate cu noul coronavirus. În spitale sunt internați 204 pacienți, dintre care 28 la ATI. De duminică până luni a fost raportat un deces al unui pacient infectat cu SARS-C0V-2.

leader board 728 x 90 px

La aceasta dată, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, este activ un focar și se află în supraveghere epidemiologică. Este vorba despre centrul de carantinare de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Timișoara, unde sunt șase cazuri confirmate.