FOTO Școala a început pentru aproape 103.000 de copii din Timiș. Primarul Fritz: „Nu este o perioadă ușoară pentru a fi elev”

banatean7

Emoții pentru peste 100.000 de copii din județul Timiș, care au pășit astăzi în noul an școlar. La Colegiul Național Bănățean, unde învață peste 2.000 de elevi, festivitatea de deschidere a noului an s-a desfășurat în curtea unității, cu respectarea regulilor impuse de autorități.

Cu șepci colorate în cap, cu multe emoții în suflet și „echipați” cu măști de protecție. Așa au început noul an școlar cei peste 2.000 de elevi care învață la Colegiul Național Bănățean din Timișoara. Festivitatea de deschidere a anului educațional a avut loc, ca de obicei, în curtea unității de învățământ, în această dimineață. S-a intonat imnul României, elevi talentați au susținut scurte recitaluri, iar un preot a oficiat o slujbă de binecuvântare a noului an școlar.

Voiam să vă spun să vă uitați în sus și o să vedeți, pe de o parte, un soare strălucitor, care se bucură de faptul că astăzi, într-o zi de 13, ca o paranteză, eu am dat admiterea la facultate și am intrat exact pe locul 13. Un soare care ne spune că în aceste vremuri complicate revenim la școală. Un soare care ne spune că în aceste vremuri complicate, voi, cei care ați mers la concursuri și olimpiade, voi, cei care sunteți în clasa a IX-a și voi, cei care veniți de la grădiniță, trebuie să plecați în fiecare zi cu o cărămidă a cunoașterii în plus în ghiozdanele voastre”, le-a spus elevilor Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

banatean4

În timpul festivității, a fost derulat și un filmuleț cu primarul Dominic Fritz, care a avut un mesaj pentru elevi la început de nou an școlar.

Începe o perioadă în care iar vă regăsiți prietenii, învățați lucruri noi. Nu este o perioadă ușoară pentru a fi elev, dar cu atât mai mult vă încurajez să vă urmăriți interesele, să nu renunțați atunci când vin provocări, să nu vă certați prea mult cu colegii, cu profesorii, cu părinții, pentru că în fiecare zi sunt șanse noi pentru voi și vă felicit pentru toată munca pe care o faceți la Colegiul Național Bănățean, pentru că știu că este o școală în care nu doar veniți ca să deschideți o carte și să o închideți dup-aia, ci o școală în care veniți să învățați pentru viață și în care învățați să vă implicați în comunitate. Iar acest lucru cred că este un exemplu foarte bun”, a afirmat Dominic Fritz.

Noul an școlar a început astăzi în județul Timiș pentru aproape 103.000 de elevi.

banatean8

banatean6

banatean5

banatean3

banatean2

banatean1

 

 

 

upt 1000x100