FOTO Garda de Mediu, plângere penală după ce a descoperit gunoaie îngropate la Dudeștii Noi

groapa deseuri3
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Garda de Mediu Timiș anunță că a depus o plângere penală după ce, în urma unui control, pe un teren care aparține comunei Dudeștii Noi a descoperit mormane de gunoaie îngropate. De asemenea, primăria are sarcina de a curăța terenul de deșeuri.

Nereguli grave descoperite la Dudeștii Noi, în urma unui control realizat de Garda de Mediu Timiș la începutul acestei luni. Inspectorii instituției anunță că au identificat un teren de aproximativ 3.500 mp, care aparține Primăriei Dudeștii Noii, pe suprafața căruia au fost îngropate deșeuri amestecate. Și anume, rezultate din demolări, construcții, deșeuri vegetale, plastice, deșeuri rezultate din dezmembrări, deșeuri menajere și deșeuri voluminoase.

S-a formulat plângere penală în vederea pedepsirii persoanelor vinovate, de către organele de cercetare penală. Totodată s-a dispus UAT-ului aducerea terenului la starea inițială prin eliminarea/valorificarea deșeurilor (îngropate) cu operatori autorizați”, a transmis Garda de Mediu Timiș.

Reprezentanții instituției atrag atenția asupra faptului că, potrivit legii, constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte: incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect; îngroparea deşeurilor; eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate.

promovare banner maxagro

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor aplica legea fără ezitare și vor lua toate măsurile necesare pentru prevenirea acestor fapte astfel încât să nu fie afectată sănătatea populației și mediul înconjurător”, a informat Garda de Mediu Timiș.

groapa deseuri2

groapa deseuri1

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/