Educația înainte de toate. Au adoptat o sală de clasă și acum sunt puterea exemplului!

kero creating quality for life sc gen 15 tm
explo 1000x200

A fost pus pe roate primul experiment social în domeniul educației, destinat școlilor care nu dispun de suficiente fonduri. Kimball Electronics România este prima multinațională care a adoptat și a renovat integral o sală de clasă. 

Calitatea educației trebuie să reprezinte o prioritate permanentă pentru unitățile de învățământ care însă, în acest moment, nu dispun de fonduri suficiente pentru a pune la dispoziția cadrelor didactice și elevilor echipamentele necesare. Prin urmare, proiectul educațional implementat, „ADOPTĂ O CLASĂ!”, se adresează autorităților administrației publice locale, reprezentanților comunității locale, organismelor economice, organizațiilor guvernamentale și nonguvernamentale, instituțiilor de educație și cultură sau altor tipuri de organizații care pot sprijini unitatea de învățământ.

A răspuns „prezent” compania Kimball Electronics România cea care a adoptat o sală de clasă a Școlii Generale nr. 15, din Timișoara și care acum, bifează toate standardele europene, după ce a fost renovată integral. Inaugurarea sălii de clasă va avea loc marți, 23 mai, cu începere de la ora 09.00.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții companiei Kimball Electronics și ai Școlii Generale nr. 15, Timișoara, precum și reprezentanții Kimball Electronics Inc. (USA), alături de reprezentanți ai Primăriei Timișoara și ai Inspectoratului Școlar Timiș.

clasa ke in stadiu de finalizare 3

Copiii sunt resursele viitorului nostru!

„Parte din comunitate, fiecare dintre noi avem un rol esențial în a ajuta viitorii adulți să se dezvolte la maximul lor potențial și facem acest lucru în fiecare zi, în multiplele roluri pe care le avem: suntem părinți, suntem parte din comunitate, suntem ființe sensibile la nevoile celorlalți, suntem dornici de a avea speranța în mai bine, suntem un actor important în viața celorlalți, direct sau indirect.

Fie că suntem entități, autorități, antreprenori, angajați, cu toții avem în față același viitor: cel pe care îl susținem să prindă contur astăzi! Câteodată noi identificăm modul în care putem contribui în comunitate, iar, uneori, oportunitățile de a ajuta vin către noi”.

În toamna anului 2021, Petru Străin, Directorul Scolii Generale nr. 15 Timișoara, lansa, prin intermediul rețelelor sociale, un apel public către companiile multinaționale din Timiș: o invitație de a fi suport în renovarea unei săli de clasă din instituția pe care o conduce, alături de promisiunea ca această clasă va purta numele companiei pe care o va reabilita.

clasa ke in stadiu de finalizare 1

“Viitorul tău depinde de ceea ce înveți și faci astăzi! Să ai încredere în tine mereu: poți face lucruri extraordinare!”

Dan Copocean, Managerul General al Kimball Electronics Romania a răspuns pozitiv acestui apel si: „am promis că “noi vom renova o clasă: clasa Kimball Electronics!”. Ne-am dorit să fie o amprentă urbană a scopului companiei noastre, în afara obiectivului de profit și de dorința noastră de a fi angajator foarte bun pentru angajații noștri: crearea calității pentru viată!

Fiecare copil are dreptul la educație, are dreptul să aibă condițiile de bază în dezvoltarea sa, să simtă că merită să primească resursele necesare dezvoltării sale! În cazul copiilor care se află în situații speciale de viată, fie că este vorba de venituri modeste în familie, sau provin din familii monoparentale, sau se află în alte tipuri de situații speciale, nevoia de a primi resurse necesare de bază are un impact extraordinar nu doar pe termen scurt pentru prezența fizică la scoală, dar are impact în a-l încuraja și susține pe elev:

  • Să vină cu drag la scoală
  • Să perceapă educația ca fiind un demers prin care își poate îmbunătăți situația actuală- se va dezvolta și va avea acces la resurse mai bune în viată
  • Să rămână activ în mediul educațional și să nu renunțe la scoală
  • Să îi inspire pe alți copii, frați sau prieteni, să continue educația

Ne bucuram foarte mult că, în prag de final de an școlar, vom lansa noua clasă Kimball Electronics care va oferi o perspectivă foarte bună pentru anul nou școlar, pentru 25 de elevi ai Școlii Generale nr. 15, Timișoara!”

clasa ke in stadiu de finalizare 2

Proiectul de reabilitare a clasei a fost unul integral, cu tot ce a fost necesar pentru condiții bune necesare educației: infrastructura (parchet, pereți, tavan), instalații (calorifere), mobilier nou (băncuțe, scaune, catedră, dulapuri, tablă).

„Ne dorim ca acest proiect să aibă rezonanță în comunitate: impact pentru beneficiarii săi direcți, dar și un exemplu de bună practică pentru alte companii multinaționale din Timiș.”

Kimball Electronics Romania, Timiș, Remetea Mare, nr. 637/A, a fost fondată în anul 2015, cu o investiție totală de peste 30 milioane euro, și în prezent, cu suportul a +400 angajați, deservește 9 clienți din segmentele automotive, industrial și medical. Compania are planuri de dezvoltare pe termen lung, pe un teren deja achiziționat, într-un ritm ponderat de creștere și mult focusat pe industria 4.0 și automatizare.

clasa ke inainte de renovare 1

La nivel global, corporația Kimball Electronics a împlinit 60 de ani de activitate la nivel global, în oferirea de servicii premium de manufacturare în industria electronicii. Mai multe informații se regăsesc aici: www.kimballelectronics.com

banner 970 x 250