Tramvaiul reconfigurează traseul autobuzelor din Reșița!

explo 1000x200

Lucrările pentru readucerea tramvaiului pe străzile Reșiței sunt la un pas să înceapă. Au mai rămas doar câteva zile până când utilajele vor intra pe Bulevardul Republicii. Pe unde vor circula autobuzele și când se închide traficul?

Mai sunt doar câteva zile până când se va da startul lucrărilor de reintroducere a tramvaiului. Acestea ar urma să înceapă săptămâna viitoare, însă circulația va fi oprită de miercuri, 25 mai, pentru a-i obișnui pe șoferi.

Nu doar conducătorii auto vor trebui să se adapteze noilor circuite, ci și autobuzele, astfel că reșițenii care vor folosi transportul în comun trebuie să fie pregătiți pentru noile modificări.

În prima etapă, traficul va fi oprit din zona Kaufland până la Victoria, exceptând cele două intersecții.

„Circulația se va închide după intersecția de la Kaufland (intersecția rămâne deschisă) până în strada Țarcului și atunci se mută traficul pe Muncii doar pentru porțiunea asta. La Kaufland facem dreapta, imediat este stație, se intră pe bulevardul Muncii, la gară facem stânga, se intră pe Progresului unde circula autobuzul în urmă cu 20-30 de ani, imediat după intersecție se va elibera stația și atunci se merge la Victoria și se intră normal în stația de la Victoria. Va fi prima stație obișnuită, să zicem așa. Se ocolește, se face ruta asta pentru că se închide după intersecție, până înainte de intersecția cu Progresul.”, ne-a explicat Dănuț Jurubescu, directorul Transport Urban Reșița.

La întoarcere, autobuzele vor urma același traseu: stația Victoria de la Muzeul Banatului Montan, iar apoi vor vira la stânga, spre Progresului. Va fi amenajată o stație în fața Restaurantului Capitol, mai apoi pe Muncii nr. 12 și ulterior – în scuarul de după Lidl, în zona platformei Câlnicel.

restrictii circulatie resita

În ceea ce privește autoturismele, acestea vor circula pe o singură bandă pe Bulevardul Republicii de la intersecția cu str. Progresului până la intersecția dirijată de la Intim, sensul de mers în sus (spre Centrul Civic), la fel și mai departe, pe pasajul Intim, inclusiv breteaua spre Calea Timișoarei. Intersecția dirijată Intim va funcționa ca sens giratoriu. În sens invers, dinspre Centrul Civic spre Victoria, circulația se va face normal, pe două benzi.

„Rugăm toți participanții la trafic să elibereze locurile de parcare stradale de pe B-dul Republicii tronson Micro III și IV și să sporească atenția în aceste zone, aceștia fiind rugați să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier.”, este mesajul administrației locale.

banner 970 x 250