FOTO: Filmele de la Hollywood ar putea fi produse în Banat!

Sabin Dorohoi, tânărul regizor şi producător cărăşean, promite Banatului o nouă şi ingenioasă afacere la standarde de Hollywood. Tânărul a inaugurat joi proiectul Western Transylvania Studios.

Evenimentul a fost găzduit de librăria Semn de Carte din Reşiţa şi s-a bucurat de prezenţa unui public restrâns, dar valoros. Ideile proaspete pentru domeniul cinematografic şi al audiovizualului aduse în discuţie au fost demonstrate prin prezentarea a două scurtmetraje reprezentative pentru portofoliul artistului. Au fost proiectate filmele Clopotul şi Fata din Transilvania, scurtmetraj în care actriţa Maia Morgenstern a onorat rolul principal.

Afacerea WTS pusă în discuţie presupune practic inaugurarea singurelor studiouri de film din Vestul României. Planurile artistului sunt mari. În colaborare cu o echipă din America, specializată pe acest domeniu, Sabin Dorohoi doreşte să revoluţioneze lumea cinematografică din Banat.

Pentru moment, proiectul se limitează la producţia de scurtmetraje pe diferite domenii. Printre acestea se numără reclamele publicitare, turismul, filmele de prezentare, sportul, aventura, educaţia. Cu paşi mici, dar repezi, conceptul  Western Transylvania Studios  promite o ascensiune măreaţă.

În planurile de viitor ale tânărului regizor se află în primul rând punerea la punct a unui studio profesionist care va fi, incontestabil, demn de marile producţii de Hollywood.

,,Colaboratorii din America sunt total interesaţi şi sunt, în primul rand, interesaţi să fie reprezentanţii WTS în America. Prin acest mod păstrăm legătura cu lumea de acolo. Ce vreau eu să fac aici este echivalentul conceptelor cu care lucrează ei. Mai durează până vom pune totul la punct. Intenţionez ca atunci când voi dispune de tot ceea ce este necesar să mă mut cu afacerea la Timişoara. Până atunci, totul merge bine. Avem o hală aici la Reşiţa cu aparatura necesară şi am început deja să  producem materiale”, a declarat tânărul artist.

Comments

  1. Dorel says:

    Filme ca la Hollywood?!
    Din pacate baiatu` nu dispune de aparatura necesara si nici tehnici profesioniste.
    Doar vorbe-n vant!