FOTO/VIDEO: Sârbii au dezvăluit secretele armonicii, ajunse dincolo de graniţe!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Deşi este un instrument muzical specific etniei sârbe, armonica este îndrăgită şi de tinerii sârbi din Clisura Dunării. Unul dintre pasionații de acest instrument este Dragan Simici, din localitatea Moldova Nouă.

Muzica rap, pe care o asculta la vârsta de 8 ani, răsuna zilnic în jurul lui. Se poate spune chiar că i-a sucit minţile şi „l-a împins” către acest hobby puțin diferit. Începutul a fost uimitor! Asta, pentru că nu s-a apucat să cânte hip-hop, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea, ci s-a simțit atras de cultura populară. După ce a învăţat să cânte la orgă, la Casa Pionierului din oraşul de la malul Dunării, sub îndrumarea profesorilor Sinişa Vulpe şi Miodrag Coicici, Dragan Simici s-a hotărât, fără să stea prea mult pe gânduri, „să tragă” de armonică. Tainele acestui minunat instrument plin de mistere i-au fost desluşite, timp de patru ani, de către maestrul Noviţa Georgevici, din Republica Serbia.

simici1  simici2

Un autodidact autentic

În timpul liceului  pe care l-a urmat în oraşul natal, Dragan s-a străduit singur să armonizeze note după note, adunând piesă cu piesă pentru a-şi îmbogăţi repertoriul muzical. În paralel, participa la diferite spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate, organizate de către Uniunea Sârbilor din România. Ca orice adolescent, şi-a dorit mult mai mult de la el. S-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Timişoara, fiind coordonat în de-ale „harmonicii” de profesorul Laza Cnejevici, cunoscut interpret de muzică populară bănăţeană. Şi-a încheiat studiile în 2009, atunci când a absolvit şi Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Spiru Haret” Bucureşti. „A fost şi este o experienţă de viaţă minunată, petrecută pe parcursul mai multor ani. Pentru mine muzica înseamnă bucurie, în fiecare moment. Mă inspiră în fiecare zi şi îmi aduce stări de bine, de relaxare”, a declarat pentru Express de Banat Dragan Simici.

Toate acestea l-au ajutat să ajungă ceea ce este acum: artist instrumentist de valoare, chiar dacă este la început de drum. Studiile pe care le-a urmat, dar și pasiunea pe care le-o transmite ascultătorilor săi generează o siguranță de sine ieșită din comun. Sentimentul pe care îl transmite este că a deslușit cu adevărat toate tainele armonicii sârbești.

simici5  simici4

Pasiunea a devenit meserie

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

După ce a învăţat multe lucruri importante în domeniul muzical, sârbul din Clisură a decis că este timpul să ia lucrurile în serios. Astfel a ajuns la concluzia că trebuie să își transforme hobby-ul în meserie. „Lucrul pe care îl fac cel mai bine este să cânt. Am avut ocazia să întâlnesc oameni la fel de pasionați de muzică și am decis să înființez trupa Simici Band”, a adăugat tânărul muzician pentru www.expressdebanat.ro.

Acum, talentul său este dublat și de cel al colegilor săi de trupă, alături de care cântă la petreceri. Astfel că locuitorii din Clisura Dunării, dar nu numai, știu că pot apela cu încredere la trupa lui Dragan dacă pun la cale evenimentele fericite din viața lor: nunți, botezuri, dar și majorate sau alte petreceri private. Și, una peste alta, avantajul unui început de carieră sunt prețurile rezonabile și irezistibile pe care tinerii din trupa „Simici Band” le practică.

Prin urmare, povestea armonicii sârbești merge mai departe în Clisura Dunării, mai ales că Dragan se simte responsabil să transmită secretul pe care i l-au deslușit sârbii de peste granițele țării. De altfel, tinerii din Moldova Nouă urmează cursuri, pentru că vor să pășească pe urmele talentatului instrumentist.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636666470254″]

simici dragan

YouTube video

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/