Voluntarii reşiţeni, în vizită la Bruxelles

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Membrii Centrului de Voluntariat Reşiţa fac schimburi de bune practici dincolo de graniţe. Centrul European de Voluntariat găzduieşte o vizită de studiu cu caracter de job shadowing.

Comisia Europeană finanţează, prin programul „Învăţare pe tot parcursul vieţii – Grundtvig”, o nouă întrunire pentru voluntari, desfăşurată la Bruxelles. Centrul de Voluntariat din oraşul de pe Bârzava este reprezentat de Florina Bobar, vicepreşedinte al centrului reşiţean. Aceasta, împreună cu alţi patru reprezentanţi din Croaţia, Italia şi Irlanda au ocazia să descopere, zilele acestea, cum funcţionează secretariatul reţelei şi să afle mai multe informaţii logistice legate de demersurile ei.

În cadrul întâlnirii sunt prezentate o serie de programe europene de finanţare disponibile atât pentru CEV, cât şi pentru organizaţiile membre. De asemenea, sunt stabilite vizite la instituţiile europene precum European Economic and Social Comittee, Comisia Europeană: Directorate General Enlargement, Directorate General Culture and Education, dar şi cu reprezentanţii celor două sectoare ale comisiei. Pe lista de vizite a voluntarilor este trecută şi cea a Parlamentului European.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

study visit 2  study visit 1

De obicei, la aceste vizite, participanţii discută despre situaţia actuală în domeniul voluntariatului, povestesc despre realitatea din comunitatea locală din care provin şi despre rolul lor în procesul de lobby la nivel local sau naţional, astfel încât legile europene să fie luate în considerare de guvernele ţărilor din care provin”, a precizat Sorina Nihta, preşedintele Centrului de Voluntariat Reşiţa.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/