România se vrea trezită de proteste!

Luni este ziua în care sindicaliștii din județ și-au anunțat începerea manifestărilor în stradă. Deși autoritățile județene au fost îngrijorate că se lasă cu proteste ca pentru Roșia Montană, reprezentanții sindicatelor au abordat o altfel de strategie pentru a protesta.

În locul cuvintelor și lozincilor strigate, susținute de pancarte scrise, sindicaliștii județului vor protesta în această toamnă ajutați de muzică. Astfel, timp de câteva ore, în ziua de luni, 21 octombrie, autoritățile județene vor asculta melodii cu mesaje drept la țintă. Pe listingul protestatarilor se numără și piesa „România, trezește-te!” a formației Moromeții. Și, pentru că în 2008 membrii formației au dat în judecată partidul PDL din cauză că le-a folosit fără drepturi de autor titlul melodiei ca slogan de campanie electorală, sindicaliștii și-au luat toate măsurile de precauție. Pentru toate melodiile ce vor rula în fața Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin s-au plătit drepturile de autor, fiind difuzate în spații publice.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Acțiunea de protest se va realiza pentru că nu au fost acceptate cererile sindicatelor, cea mai importantă fiind modificarea legislației muncii în acord cu prevederile internaționale. Sindicaliștii consideră că singura modalitate de a atrage atenția este să iasă în stradă, fiind dezamăgiți de lipsa reacției Guvernului până acum. „Eu nu m-aș grăbi să scot oamenii în stradă ca la Roșia Montană. Noi cred că am încercat să facem ceva și trebuie doar avută răbdare”, a explicat deputatul PSD, Ioan Benga. „Nu vrem să scoatem oamenii în stradă, pentru că oricum nu mai avem oameni ca să îi scoatem. Va fi un protest prin muzică. Timp de o oră vom difuza muzică în centrul orașului. Vrem o discuție la masă cu toți parlamentarii și senatorii județului. Ceea ce am cerut noi e ceva care nu vă costă, nu costă statul român. Lucrul pe care ni l-a furat PDL îl vrem înapoi. V-am dat timp un an de zile și mai vă dăm un an. Nu poate să spună nimeni că ceea ce vrem noi nu este ceva corect”, a fost răspunsul lui Nicolae Drăgan, președintele Biroului Național Sindical Caraș-Severin.

tmc 640