FOTO. „E păcat că omenirea și-a pierdut puterea în fața banilor!”

Sute de tineri s-au mobilizat în această seară și s-au adunat în centrul civic unde alături de protopopul Reșiței s-au rugat pentru tinerii care se află internați în spital în urma tragediei care a avut loc în Clubul „Colectiv” din București.

 Liceeni, în cea mai mare parte, aceștia au vrut ca în ultima zi de doliu a României să fie solidari cu cei care acum trec prin clipe grele.

„Am luat decizia să adunăm tinerii, să avem cu toții un moment de solidaritate pentru cei care au murit în tragicul accident, pentru că au fost de vârsta noastră. Nu vrem să învinuim pe nimeni. Sperăm să fie un semnal de alarmă pentru conducerea țării, care să se axeze mai mult pe tineret, pentru că noi suntem viitorul, până la urmă. Este foarte trist că omenirea și-a pierdut puterea în fața banilor”, a spus Georgiana Savu, unul dintre organizatori.

Alături de tineri a fost prezent și protopopul Reșiței, Petru Berbentia, care a explicat faptul că este firească această solidaritate, în contextul în care oricui i se poate întâmpla așa ceva. Acesta a mai precizat că în ciuda reacțiilor negative în fața bisericii, pe care le-a văzut pe site-urile de socializare, solidaritatea se manifestă la nivelul cel mai de jos, cel al parohiilor din țară, întrucât preoții cunosc cel mai bine problemelor oamenilor din comunitatea pe care o reprezintă.

„Facem o pomenire a celor care au murit și o rugăciune pentru cei ce sunt bolnavi. Biserica nu trebuie să facă tapaj pe tema asta, a vinovăției cuiva. Problema e că au murit tineri care nu au avut nicio vină. I-am pomenit și în slujbe pentru că Biserica are în Sfânta Liturghie pomeniri pentru ce morți din diverse cauze”, a declarat preotul paroh Petru Berbentia pentru Express de Banat. Acesta a slujit în centrul Reșiței alături de preotul Gheorghe Suveți.

 

Comments

 1. […] “Am luat decizia să adunăm tinerii să avem cu toții un moment de solidaritate pentru cei care au murit în tragicul accident pentru că au fost de vârsta noastră. Nu vrem Sursă știre […]

 2. […] Sute de tineri s-au mobilizat în această seară și s-au adunat în centrul civic unde, alături de protopopul Reșiței s-au rugat pentru tinerii care se află internați în spital în urma tragediei care a avut loc în Clubul “Colectiv” din București.  Liceeni, în cea mai mare parte, aceștia au vrut ca în ultima zi de doliu a României să fie solidari cu cei care acum trec prin clipe grele. “Am luat decizia să adunăm tinerii să avem cu toții un moment de solidaritate pentru cei care au murit în tragicul accident pentru că au fost de vârsta noastră. Nu vrem să …mai multe stiri […]

 3. doareu says:

  Cati bani au facut popii ? Ca vad ca lumanari au vandut destule. NU POPII FAC MINUNI ! Dumnezeu face minuni.

 4. Adrian says:

  Nu, pacat este ca un bou a pornit artificii intr-un spatiu inchis.
  Asta este pacat.
  Si din cauza boului astuia trag acum ponoasele multi oameni care nici nu au fost acolo (oficialitati, patroni …).
  Dar cu boul nu te pui.

 5. dar voi says:

  Voi cum reactionati in fata banilor ?? Scrieti :)))))))))))) Voi ati pierdut ceva cand ati dat de bani ?

 6. […] E păcat că omenirea și-a pierdut puterea în fața banilor! – (omenirea) […]