FOTO: Medicii pregătesc marşul tăcerii!

Chiar dacă greva japoneză de zilele trecute, desfăşurată în sistemul sanitar, nu a avut efecte pozitive, angajaţii spitalului judeţean cărăşean îşi exprimă hotărâţi doleanţele.

S-au săturat de discuţii şi au trecut la fapte. Medicii, asistenţii, dar şi restul personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-au dus la lucru cu banderole tricolore agăţate de halate. Chiar dacă nemulţumirea că sistemul este subfinanţat a ocupat locul I pe lista cerinţelor angajaţilor, aceştia au alergat în toate direcţiile ca să poată avea grijă de pacienţi.

maria galescu

,,Vreau să subliniez faptul că subfinanţarea este o problemă majoră în sistemul sanitar, ultimul trimestru nefiind acoperit prin contractarea pentru servicii medicale, lucru care afectează şi salariile. Avem personal care s-a format aici, dar a plecat şi am rămas descoperiţi, ăsta este adevărul. Noi am vrea să se aplice legea salarizării, adică să avem contracte colective de muncă pe tot sistemul sanitar. Dacă s-ar aproba legea salarizării unitare, am fi ierarhizaţi după studii, după vechime. Noi oricum avem grijă de pacienţi, dar eu cred că ar fi mai bine ca aceasta să se aplice la 1 ianuarie 2014”, a declarat nemulţumită dr. Maria Galescu, preşedinta Sindicatului „Sanitas” din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

greva spital  spital resita

Medicii se mută la Bucureşti

În luna noiembrie, medicii cărăşeni sunt hotărâţi să participe la greva generală din Bucureşti. „Vom face un marş al tăcerii şi vom sensibiliza guvernanţii să nu uite de sistemul sanitar. Vom încerca să întrerupem activitatea, cu toate că este foarte greu acest lucru în spitalul judeţean. Noi am făcut mai multe greve, dar nu puteam şi nu putem să lăsăm pacienţii să moară în salon”, a adăugat Maria Galescu.

dumitru secasan

La greva organizată în capitală va participa, alături de celelalte cadre medicale, şi dr. Dumitru Secăşan, managerul spitalului cărăşean. „Vom participa cu toţii la protest pentru că avem nevoie de alocarea a 6% din PIB mai ales. Este posibil să nu avem bani pentru salarii. Angajaţii îşi vor face treaba, internări vor fi în jur de 2000, însă nu vor fi plătite toate”, a precizat acesta.

CITEŞTE ŞI: Medicii cărăşeni paralizează sistem sanitar!