Reşiţenii au participat la primul flashmob din CS

Sub privirile trecătorilor, Colegiul Naţional ,,Traian Lalescu” din Reşiţa a sărbătorit astăzi cei 52 de ani de performanţă şi profesionalism pentru unitatea de învăţământ. Ziua CNTLR a fost marcată printr-un flashmob la care au participat peste 400 de elevi şi toate cadrele didactice din şcoală.

Organizat pentru prima dată în Caraş-Severin, flashmobul intitulat ,,Inevitabil va fi bine” a adunat în Centrul Civic din Reşiţa, pe lângă participanţi, tineri şi adulţi de toate vârstele. Aceştia au atras atenția comunității asupra faptului că şcoala este ancorată în tradiţie şi cu deschidere spre nou de peste 50 de ani. De asemenea, este o instituție în care performanța și competenţa se combină cu seriozitatea, cu dăruirea şi cu dorinţa de inovaţie.

Ne-am adunat pentru a spune şi altora lucruri deja ştiute şi demonstrate pe care, cu timpul, le vor continua cei mici, pentru că doar performanţa face diferenţa. De două săptămâni ne-am pregătim pentru acest flashmob şi, din câte ştiu eu, este primul în Caraş-Severin. Pot să spun doar optimism, bucurie şi mândrie că aparţinem şcolii acesteia”, a declarat, pentru Express de Banat, profesor Camelia Radovan, coordonatorul acţiunii.

Onorându-şi statutul şi tradiţia, evenimentul organizat de „Traian Lalescu”, a rămas întipărit în memoria reşiţenilor şi nu numai. Totodată le-a adus astăzi participanţilor zâmbetul pe buze şi o stare de bine. „Ne-a ieşit foarte bine acţiunea, am fost ca o familie, mi-a plăcut foarte mult. Coregrafia am realizat-o vreo 5 persoane, eu împreună cu prietenii mei. Nu a fost atât de greu, pentru că am încercat să punem cap la cap nişte miscări uşoare, iar celor mici cu siguranţă le-a plăcut, s-au distrat şi au râs”, explică Tudor Broască, elev în clasa a 8-a la Colegiul Naţional „Traian Lalescu”.

Sunt dansator la Clubul Sportiv Mystic din Reşiţa, de şapte ani tot asta fac, aşa că nu mi s-a părut greu să dansez în faţa mulţimii, a fost mai degrabă o recreere. Toţi copiii au fost cooperativi şi au învăţat paşii destul de repede”, a fost părerea lui Marius Goicianu, un alt elev al unităţii de învăţământ.

tudor broasca  marius goicianu                                Tudor Broască                                                                   Marius Goicianu

Colegiul nostru este permanent antrenat într-un proces complex de activităţi, care oferă fiecăruia oportunităţi de dezvoltare personală, de a-şi trasa propriul demers educaţional şi profesional în contextul unei învăţări permanente, al respectului pentru celălalt, al cunoaşterii şi respectării diversităţii, respectiv al transformării acesteia într-un nou modus vivendi”, precizează profesor Pavel Ghimboaşă, directorul colegiului reşiţean.

Comments

  1. Eu says:

    naspa