Talente în competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa”

Pentru a le demonstra prietenilor şi colegilor că deţin cunoştinţe în domeniul protecţiei civile, elevii cărăşeni s-au întrecut astăzi în etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”. După ce au trecut probele pregătite de organizatori, tinerii s-au ales cu premii şi diplome.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” din Caraş-Severin a organizat la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa”, în care participanţii s-au întrecut pe teme de protecţie civilă. La ediţia din acest an s-au înscris 9 echipaje la categoria şcolilor generale şi un număr de 7 echipaje la categoria „copii de liceu”, fiecare grupă fiind alcătuită din 4 copii. Aceştia au trecut prin două probe sportive, cea teoretică şi cea practică. Pentru început, elevii au avut de rezolvat un chestionar cu 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile. Proba practică a fost mult mai interesantă.

adriana marghescuPartea practică a cuprins două probe, una de simulare a ducerii unui pacient cu targa, cu sărit peste obstacole, iar în cea de-a doua, copiii cu masca pe faţă au fost ghidaţi de ceilalţi participanţi să treacă printr-un fel de labirint. Echipa câştigătoare se va califica în etapa finală care, momentan, nu se ştie unde se va desfăşura. Rămâne de stabilit împreună cu orgnizatorii dacă va avea loc anul acesta sau anul viitor”, a declarat locotenent Adriana Marghescu, ofiţer relaţii publice în cadrul ISU Caraş-Severin.

Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret şi Centrul de Voluntariat Reşiţa. De asemenea, a fost sprijinit de S.C. TMK Hydroengeneering Power SRL, parte a  Grupului CEZ în România, precum şi de Primăria Municipiului Reşiţa şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.