Ziua de 1 Iunie în polițiști, bucătari și bancheri!

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa au avut loc  mai multe activităţi reunite sub genericul „La mulţi ani, copilărie!”.

La nivelul ciclului primar, clasele I A, a IV-a A şi a IV-a C au fost implicate în Campania Naţională Copiii fără Etichete, iniţiată de Organizaţia Salvaţi Copiii România. Scopul campaniei este acela de înlocuire a violenţei cu metode educaţionale şi parentale pozitive, pentru a le asigura copiilor o evoluţie armonioasă. „Au fost scrise etichete conţinând cuvinte dure, formule aspre care le-au fost spuse în diverse împrejurări, cu alte cuvinte, cu  « etichetele» pe care le poartă şi de care sunt responsabili atât alţi copii, cât şi părinţi sau alţi adulţi din jurul lor. Aceste etichete au fost înlocuite cu etichete cu mesaje frumoase, care au reliefat calităţi ale copiilor. Mesajul transmis a fost: Copiii crescuți fără etichete se fac oameni mari”, a declarat Cristina Ardeleanu, unul dintre cadrele didactice care s-au implicat în campanie, alături de Doina Caracalean și Marinica Potocean.
Concursuri pentru copiii sportivi
Ziua Internațională a Copilului  a continuat cu concursuri sportive de biciclete, trotinete și role, coordonate de profesorul Viorel Bugărin,  în organizarea cărora s-au implicat toate cadrele ciclului primar.

IPJ Caraş-Severin a fost partener al acţiunii, poliţiştii fiind prezenţi în mijlocul copiilor şi provocându-i pe aceştia la curse printre jaloane şi oferindu-le ocazia de a se urca în maşinile de poliţie aduse în curtea şcolii.

Clasa a V-a B a derulat acţiunea „MINI Chef”, constând într-un atelier de gastronomie, în cadrul căruia elevii, echipaţi corespunzător muncii pe care o efectuau, au pregătit mai multe gustări. Preparatele culinare realizate au fost apreciate de musafirii lor, elevii din clasa I A. La final, dirigintele clasei şi coordonatorul activităţii, prof. Ionuţ Gârtoi, le-a oferit copiilor diplome pentru implicare şi pentru produsele obţinute.

În vizită la bancă
Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, clasa I A a şcolii a fost invitata Pireus Bank, prilej cu care micuţii au susţinut un scurt moment artistic şi au organizat o expoziţie de desene,  fiind răsplătiţi cu dulciuri şi mici atenţii.

banca
Elevii au primit dulciuri, diplome și baloane

Clasele pregătitoare, coordonate de prof. Ana-Maria Vasilescu şi prof. Georgeta Gaita, au participat la o acţiune constând în atelier de lucru (quilling), face painting, muzică şi dans la Muzeul Banatului Montan Reşiţa, desfăşurată în parteneriat cu instituţia gazdă şi cu Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din oraș.