Ceaușescu, în Cartea de Onoare a UCMR

În Cartea de Onoare a Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița, înființată în 1964, s-au semnat o serie de personalități ale lumii, dar și ale României. Vizita în orașul de pe Bârzava a fostului președinte a României socialiste, Nicolae Ceaușescu, nu a rămas nemarcată.

În anii ’70, președintele României, Nicolae Ceaușescu, a vizitat Uzina Constructoare de Mașini din Reșița. Încântat de ceea ce a văzut, acesta a deschis Cartea de Onoare a societății, unde le-a transmis un mesaj muncitorilor, care și-au dedicat viața, muncind pentru România socialistă.

Ne-a produs o impresie deosebită vizita efectuată la întreprinderea constructoare de mașini Reșița, puternica unitate industrială a României socialiste. Adresez muncitorilor, inginerilor, tehnicienilor, întregului colectiv al acestei unități, calde felicitări pentru rezultatele bune obținute, pentru contribuția pe care o aduc la promovarea progresului tehnic în economia națională, la înzestrarea acesteia cu mașini, agregate, motoare navale și utilaje moderne, de înaltă tehnicitate”, scria Nicolae Ceaușescu pe data de 14 septembrie 1978.

Deși utilajele despre care vorbea Ceaușescu în mesajul său erau moderne în anii ’70, problema este că și actualii angajați ai UCMR lucrează cu aceeași dotare, foarte învechită a societății. Astfel că, cei care conduc uzina au în plan retehnologizarea societății, însă deocamdată se confruntă cu „foamete de lichidități”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631959661126″]

banner 1000 x 100 hd

Comments

 1. resitean says:

  Jenanta imagine cu fotografia postata. Jenanta este si cea care scrie si ce mesaj ne transmiteti. Ce destept era Ceusescu ca stiam sa scrie cu sablonul si cu rotringul cu tus negru, ce vocabular elevat avea acel papucar. Fata de celelalte imagini unde vizitatorii scriau personal, vezi mesajele chinezilor, ce ne arati este jenabil. Mai lasa-ne cu impopotatnarea UCMR-ului, ca este mort si Borza tine cu dintii de el si nu ne spui de ce, ca doar nu iubeste el atat de mult muncitorii de la noi si nu mai poate de grija lor daca tot da cate 200, 300 din ei afara.

 2. alex says:

  e vorba despre o relatare istorica si e o informatie pe care nu o stiam, de exemplu. nu simt nicio impopotanare si daca ai citi zilnic acest ziar, ai vedea, fraiere ca sunt si materiale de rau despre UCMR

 3. resitean says:

  fraier esti tu si sa stii ca nu ma incalzeste cu nimic nici vorbele de bine nici cele de rau despre UCMR, ma incalzeste atunci cand nu vom mai fi dati afara d la locurile de munca. Cu articolul asta suntem ca in proverbul tara moare de foame si baba se piaptana, ce sa-ti spun noi suferim de foame si jurnalista ne spune ce bine era pe vremea lui ceasca cand eram eri ai revolutiei socialiste. Mancati fraierilor istorie pe paine ca UCMR-ul va da afara, tu nu vezi ce ne mai manipuleaza Oana, ce fotografii frumoase cu zambetul pe buze au cei doi conducatori de la UCMR, ca mie imi vine sa plang lunar cand trebuie sa platesc factura. Ce face ea este ca in reclama de la TVR cand lumea murea de frig ei faceau reclame la calorifere. Om fi noi muncitori dar nici chiar asa de prosti nu suntem sa nu vedem legatura, sau priveste mai sus la fotografia viitorului senator sa vezi cine o plateste pe Oana si cat sponsorizeaza UCMR -ul pentru campania lui.

 4. alex says:

  sincer, nu mi se pare manipulare asta. scuze pentru apelativ, dar fiecare are dreptul la opinie. esti putin cam drastic si iti indrepti ura spre cine nu trebuie. raman la opinia mea, ca art este unu interesant. e chiar ironica fotografia, iar oana nu are nici o vina ca UCMR se duce dracului. sa fim seriosi. de vina sunt angajatii ca nu au avut niciodata un cuvant de spus. ati stat si ati indurat fitele lui chebutiu si alor fraieri care s-au perindat pe acolo si care va tineau ca la armata. nu ati mai iesit in strada de la mitingurile alea mari, de le-a organizat Muhu. CSR are mai putini angajati, dar macar stiu de o treaba pentru ca nu au fost fraieri sa taca. in ce priveste remarca ta cu cine o plateste pe oana asta, cred ca te abati iar de la problema. e cea mai mica chestie de care te poti lega. cine o plateste, auzi. asta e problema romanului ca moare pe mana altora, ca nu sunt capabili sa isi priveasca in fata problemele.

 5. Petru din Banat says:

  Care sunt posibilitatile de vizitare a “Muzeului uzinei”? Chiar mi-ar face placere sa pot vedea exponatele de acolo… am vazut intr-una din imagini o macheta de locomotiva si o macheta a uzinei – mi-ar fi placut mai multe detalii…