EXCLUSIV: Supraviețuitorul accidentului de la Bocșa:”Am văzut o lumină albă sidef foarte puternică”

La nici o lună de la cel mai groaznic accident rutier din Caraș-Severin, Alexandru Ursu, baiatul care a supraviețuit din mașina de presă, a ajuns acasă. Asta cu toate că medicii au fost reținuți în legătură cu șansele sale.

Opt zile de comă

Starea în care a ajuns la Spitalul de Urgență din Reșița a fost una foarte gravă. Din această cauză a fost trimis la Timișoara. Medicii de la Casa Austria au făcut o investigație și au descoperit că are costele fisurate, care i-au afectat plămânul drept și omoplatul. L-au intubat și i-au scos în jur de 750 ml de sânge din plămân. Pentru a nu se trezi și simți durerea și pentru a ajuta la relaxarea plămânului, doctorii i-au indus starea de comă, în care a fost ținut timp de opt zile. În tot acest timp cadrele medicale au avut grijă de igiena sa personală. După ce starea lui s-a îmbunătățit și a revenit din comă, a mai stat o săptămână în spital.

A ajuns acasă

Deși a fost externat și acum a ajuns acasă, sănătatea lui este încă în pericol. Alexandru a început recuperarea și se simte pe zi ce trece tot mai bine. Pentru că încă are dureri, medicii i-au prescris calmante. Din cauză că plămânul drept îi este afectat, iar imunitatea sa este foarte scăzută, nu are voie să iasă afară, del puțin în următoarele două luni.

”Am imunitatea foarte slăbită la plămân și orice viroză, pui de virus, îl pot lua cu succes. În ceea ce privește alimentația, nu am nici un fel de restricție. Pentru că am pierdut mult sânge trebuie să mănânc foarte multă sfeclă roșie, carne de pește, de pui și grătar în sânge”, ne-a povestit Alex.

”Am văzut o lumină albă sidef foarte puternică”

De la accident, tânărul spune că nu își amintește mai nimic. Știe că erau în întârziere cu livrarea ziarelor și că el era obosit. Își amintește că s-a urcat pe locul pasagerului în mașina la Timișoara, iar apoi s-a trezit din comă.

”Eu îmi amintesc că eram în dreapta și îmi era foarte somn. Eram cu cafeaua în mână. Țin minte, probabil la impact, că am auzit un fel de “hiiiiii” și am văzut o lumină albă sidef foarte puternică. Nimeni n-a știut cine a condus pentru că amândoi eram pe camp, dar geaca mea neagră era în dreapta și papucul meu drept a rămas în mașină”, ne-a spus Alexandru despre cele întâmplate.

Cum crede că a supraviețuit?

Deși nu își amintește cum s-a petrecut accidentul, Alex spune că el crede că este încă în viață pentru că nu a purtat centura de siguranță. Potrivit spuselor sale, dacă și-ar fi pus centura, acum nu mai stătea de vorbă cu noi.

”Faptul că n-am avut centura mi-a salvat viața! Când noi am ajuns pe contrasens și taxiul a intrat în noi din lateral, în partea mea, dacă aveam centura pusă mă ținea legat de scaun și intra direct în mine, m-ar fi zdrobit. Cel puțin așa am înțeles din schema pe care am vazut-o. Pe mine ‘nepurtatul centurii’ m-a mai salvat odată”, a spus pentru ”Express de Banat” Alex, care a ajuns de câteva zile acasă.

Părinții sunt cei mai fericiți

Deși au trecut prin clipe de coșmar, părinții lui Alex sunt acum cei mai fericiți oameni din lume.

”Cred că i-am îmbătrânit cu minim cinci ani, dar acum sunt foarte fericiți că sunt aici, sunt viu, întreg și nu sunt imobilizat. E doar o perioadă de recuperare”, ne-a mai spus tânărul care a început acum o nouă viață.