[FOTO] Când o legendă îți cântă „La mulți ani!”… Zilele Radio Reșița s-au încheiat cu Pact!

1000x100 (4)

Ultima zi dedicată celor 20 de ani de Radio România Reșița a adus pe scenă o legendă. Este vorba despre nimeni altul decât Leo Iorga, omul care a scris istorie cu trupa Compact.

Reșițenii au avut parte de un show pe cinste și în ultima seară în care Radio România Reșița a sărbătorit cei 20 de ani de când emite pe unde herțiene. Pentru început, pe scenă au urcat artiști „de-ai casei”. Reșițenii de la Phaser au cântat atât melodii proprii, cât și piese ale unor artiști străini. Carina (voce), Radu (bass), Sebi (chitară), Lucian (clape) și Arnold (tobe) și-au făcut datoria ca la carte, iar publicul i-a răsplătit pe măsură.

O porție consistentă de aplauze a primit și Simona Nae. Împreună cu dansatoarele sale, artista a pregătit un spectacol de zile mari. Piese cunoscute cum ar fi „Coji de portocale”, „În culori” sau „2 nebuni” au răsunat în Parcul Tricolorului până la ora 22.00.

leader board 728 x 90 px

A urmat prezentarea echipei Radio România Reșița, condusă de managerul Laura Sgaverdea. Momentul a fost însă unul scurt, pentru că în program se apropia clipa în care pe scenă să urce o legendă. Este vorba despre trupa Pact, solist vocal Leo Iorga, chitară – Adrian Ordean, chitară bass – Marian Mihăilescu, tobe Răzvan Gorcinsky și chitară – Alex Ardelean. Sute de oameni au cântat cu artiștii de pe scenă piese grele din muzica românească: „Trenul pierdut”, „Într-o nu știu care seară”, „După ani și ani”, toate au fost cântate la unison cu spectatorii, indiferent de vârstă.

Leo Iorga a venit în fața reșițenilor ca un învingător. La începutul anului 2011, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, după ce și-a agravat starea de sănătate, fumând uneori chiar și patru pachete de țigări pe zi. El s-a operat în februarie 2011 pentru extirparea tumorii de la plămâni. Pe 9 mai 2014, artistul a suferit o operație pe creier, în urma depistării unei metastaze.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672045705186″]

„Avem bucuria să aniversăm 20 de ani de când Radio Reșița se poate asculta pe unde herțiene. Bucuria este și mai mare întrucât am ajuns numărul 1 în întreg Banatul, am surclasat posturi naționale de radio și tot ce ne dorim este să rămânem alături de ascultătorii noștri pe primul loc. Mesajul este unul simplu: noi suntem radioul vostru și Radio Reșița înseamnă mai mult decât se aude”, a declarat managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea, la debutul Zilelor Radioului 2016.

CITEȘTE ȘI:

[FOTO] Radio Reșița a schimbat prefixul! Sunetul Banatului Montan e mai mult decât se aude!

Direcția 5 și Radio România Reșița au petrecut împreună!