[FOTO] Când o legendă îți cântă „La mulți ani!”… Zilele Radio Reșița s-au încheiat cu Pact!

po 1000x100px (3)

Ultima zi dedicată celor 20 de ani de Radio România Reșița a adus pe scenă o legendă. Este vorba despre nimeni altul decât Leo Iorga, omul care a scris istorie cu trupa Compact.

Reșițenii au avut parte de un show pe cinste și în ultima seară în care Radio România Reșița a sărbătorit cei 20 de ani de când emite pe unde herțiene. Pentru început, pe scenă au urcat artiști „de-ai casei”. Reșițenii de la Phaser au cântat atât melodii proprii, cât și piese ale unor artiști străini. Carina (voce), Radu (bass), Sebi (chitară), Lucian (clape) și Arnold (tobe) și-au făcut datoria ca la carte, iar publicul i-a răsplătit pe măsură.

O porție consistentă de aplauze a primit și Simona Nae. Împreună cu dansatoarele sale, artista a pregătit un spectacol de zile mari. Piese cunoscute cum ar fi „Coji de portocale”, „În culori” sau „2 nebuni” au răsunat în Parcul Tricolorului până la ora 22.00.

A urmat prezentarea echipei Radio România Reșița, condusă de managerul Laura Sgaverdea. Momentul a fost însă unul scurt, pentru că în program se apropia clipa în care pe scenă să urce o legendă. Este vorba despre trupa Pact, solist vocal Leo Iorga, chitară – Adrian Ordean, chitară bass – Marian Mihăilescu, tobe Răzvan Gorcinsky și chitară – Alex Ardelean. Sute de oameni au cântat cu artiștii de pe scenă piese grele din muzica românească: „Trenul pierdut”, „Într-o nu știu care seară”, „După ani și ani”, toate au fost cântate la unison cu spectatorii, indiferent de vârstă.

Leo Iorga a venit în fața reșițenilor ca un învingător. La începutul anului 2011, a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, după ce și-a agravat starea de sănătate, fumând uneori chiar și patru pachete de țigări pe zi. El s-a operat în februarie 2011 pentru extirparea tumorii de la plămâni. Pe 9 mai 2014, artistul a suferit o operație pe creier, în urma depistării unei metastaze.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672045705186″]

1000x200 dacus 02

„Avem bucuria să aniversăm 20 de ani de când Radio Reșița se poate asculta pe unde herțiene. Bucuria este și mai mare întrucât am ajuns numărul 1 în întreg Banatul, am surclasat posturi naționale de radio și tot ce ne dorim este să rămânem alături de ascultătorii noștri pe primul loc. Mesajul este unul simplu: noi suntem radioul vostru și Radio Reșița înseamnă mai mult decât se aude”, a declarat managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea, la debutul Zilelor Radioului 2016.

CITEȘTE ȘI:

[FOTO] Radio Reșița a schimbat prefixul! Sunetul Banatului Montan e mai mult decât se aude!

Direcția 5 și Radio România Reșița au petrecut împreună!

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px