[FOTO] Radio Reșița a schimbat prefixul! Sunetul Banatului Montan e mai mult decât se aude!

picnic iulius1000x100

Muzica simfonică a adus din nou câteva sute de reșițeni în centrul orașului. Aceștia au venit să sărbătorească cei 20 de ani împliniți de Radio România Reșița.

Radio România Reșița împlinește anul acesta 20 de ani de existență. Așa cum era de așteptat, evenimentul a fost pregătit în cel mai mic detaliu pentru ca instituția să fie cât mai aproape de ascultători. Dacă în anii trecuți petrecerea avea loc în Parcul Tricolorului, iar din program făcea parte doar muzica populară și cea ușoară, de această dată radioul s-a orientat și spre o altă categorie de persoane, mult mai restrânsă, după cum ar spune gurile rele. Spectacolul din această seară a demonstrat însă contrariul. Câteva sute de oameni au mers în centrul orașului pentru a participa la concertul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, dirijată de Ivan Iliev.

La eveniment au participat nume mari din administrația locală și județeană, înalte fețe bisericești și oameni importanți din domeniul jurnalismului. În primul rând au stat prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, episcopul Caransebeșului, Lucian Mic, președintele Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, deputatul Ioan Benga, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, primarul Oraviței, Dumitru Ursu, primarul Reșiței, Ioan Popa și președintele Senatului Universității „Eftimie Murgu” Reșița, Doina Frunzăverde.

leader board 728 x 90 px

Cu acest prilej, managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea, a primit și o distincție din partea Uniunii Jurnaliștilor din Banatul Istoric. Diploma de excelență în jurnalism i-a fost înmânată chiar de președintele Uniunii, Vasile Todi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671984893126″]

„Avem bucuria ca astăzi să aniversăm 20 de ani de când Radio Reșița se poate asculta pe unde herțiene. Bucuria este și mai mare întrucât am ajuns numărul 1 în întreg Banatul, am surclasat posturi naționale de radio și tot ce ne dorim este să rămânem alături de ascultătorii noștri pe primul loc. Mesajul este unul simplu: noi suntem radioul vostru și Radio Reșița înseamnă mai mult decât se aude”, a declarat managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea.,

Dacă după Zilele Reșiței de anul acesta mulți s-ar fi gândit că radioul s-a inspirat din programul pregătit de Primărie, aducând muzica simfonică în atenția publicului, managerul Laura Sgaverdea ține să îi contrazică: „E pură coincidență. Noi am încercat doar să fim pe gustul tuturor melomanilor. Avem spectacole de muzică clasică, de muzică populară, de muzică ușoară. E doar o coincidență și ca locație, având în vedere faptul că nu cred că cineva s-ar fi bucurat să asculte Bach între fum de mici și bere. Doar acesta este motivul”.

Zilele Radio Reșița nu s-au rezumat doar la muzică simfonică. În Parcul Tricolorului au urcat pe scenă nume importante din folclorul bănățean și tot acolo reșițenii au putut consuma produsele nelipsite de la astfel de evenimente: micii și berea. Sărbătoarea nu se oprește aici. Mâine, de la ora 20.00, în aceeași locație vor concerta Adi Cristescu și Direcția 5.