Metalul Reșița, izgonită din Valea Domanului spre Snagov! “Voi cere instanței să facă dreptate!”

Metalul Reșița a legitimat astăzi mai mulți juniori de la Voința Snagov, care fac deplasarea spre Satu Mare, pentru a juca mâine cu Olimpia, în prima etapă a Ligii a II-a. Partea interesantă este că Metalul Reșița va activa în continuare sub această denumire, dar s-ar putea să își dispute meciurile de pe teren propriu la Snagov.

Acționarul majoritar Cătălin Rufă a confirmat pentru Express de Banat că a solicitat ca meciurile de acasă ale Metalului să se joace la Snagov, după ce a constatat că la Reșița i se pun piedici. “Am vrut să omologhez stadionul din Reșița, dar n-am primit documentația. Ca atare, n-am putut omologa stadionul pentru Liga a II-a. Dacă am meci acasă și stadionul din Reșița nu-l pot omologa, nu trebuie să-mi desfășor meciurile undeva? Normal că îmi iau măsuri de precauție. De pildă, am vrut să plec la Satu Mare cu juniorii și nu am putut. Au fost îndemnați să nu plece, deși sunt legitimați la mine 42 de juniori. Ce să fac? Să desființez clubul că nu vor unii ca Metalul să joace la Reșița? Am crezut în reconciliere, am crezut că o să fie bine, odată cu venirea domnului Popa. Le-am prezentat toate variantele posibile, inclusiv să conducă managementul clubului prin Dan Alexa. N-au vrut în niciun fel. Din punctul meu de vedere sunt niște oameni nepregătiți, prost sfătuiți. O să cerem instanței să facă dreptate”, a spus Cătălin Rufă.

În urma retragerii echipei FCM Baia Mare, Comitetul de Urgență al FRF a dispus modificarea programului competițional pentru Liga a II-a, perioada august – decembrie 2016 și stabilirea jocurilor fiecărei etape conform unei tabele Berger de 20 de echipe, fără a afecta desfășurarea primei etape, cu mențiunea că jocul Luceafărul Oradea – Academica Clinceni (aferent primei etape) se va desfășura la o dată ce va fi stabilită ulterior.