[FOTO] Coana Aglaia nu-i femeie, dar jurnalistul radio e scriitor. De zâmbete!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Când jurnalistul radio ia pixul în mână, se naște o carte. În cazul lui Dan Agache de la Radio Reșița, una cu zâmbete și cu personaje desprinse din realitate.

Radio România Reșița, postul care sărbătorește zilele acestea 20 de ani de existență, s-a îmbogățit astăzi cu încă un scriitor. După Alexandra Gorghiu și Ada Botezan, a venit și rândul unui bărbat să spargă gheața dintre paginile cărților. Asta contrar cu denumirea volumului, care ar fi putut duce cu gândul la o autoare, nu un autor. Este vorba despre nimeni altul decât Dan Agache, unul dintre veteranii postului public de radio. Cartea pe care a lansat-o astăzi are menirea să aducă zâmbete într-o lume gri. Paginile sale au fost scrise la locul de muncă, după terminarea programului.

„Nu-i femeie, nu-i nici bărbat. E Coana Aglaia. E ambisex sau nu are niciun fel de apartenență. E o încercare timidă de a aduce un zâmbet, sper eu mai mult decât un zâmbet, pe fețele cititorilor. Am vrut ca această carte să fie o pată de culoare într-o lume mohorâtă. Preț de jumătate de oră, o oră, cât îți trebuie să lecturezi această carte să uiți de facturi, să uiți de grija zilei de mâine și să râzi cu poftă, așa cum nu ai mai râs de foarte, foarte multă vreme”, a declarat Dan Agache.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669007192374″]

„Coana Aglaia” nu s-a născut de pe azi pe mâine. Aventurile ei au fost scrise în câțiva ani, fără intenția de a fi publicate într-o carte, ci doar pentru amuzamentul ascultătorilor radio. Chiar dacă în paginile sale se regăsesc oameni care lucrează la Radio Reșița, autorul ne asigură că poate fi citită de oricine: „Singura legătură a «Coanei Aglaia» cu e radioul e faptul că a fost scrisă pentru ascultătorii Radio Reșița. Dar așa cum ascultătorii au primit-o ascultând-o, așa cititorii o pot trăi citind-o. Nu e pentru un segment anume de oameni, este pentru toată lumea. Pentru toți cei care știu alfabetul le recomand să citească această carte și să râdă. Pentru că râsul îngrașă și în felul acesta vor face și ceva economii la banii de mâncare”.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Volumul este dedicat celor doi nepoței ai lui Dan Agache, așa că aceștia nu au putut lipsi de la eveniment. De altfel, jurnalistul a fost însoțit de cei mai apropiați oameni din familie: soția, fiica, ginerele și cei doi micuți.

Lansarea cărții semnate de Dan Agache este primul eveniment din sărbătoarea dedicată celor 20 de ani de Radio Reșița. În această seară, la ora 19.00, Filarmonica „Oltenia” din Craiova va concerta în centrul orașului, iar în Parcul Tricolorului va fi un spectacol de muzică populară. Mâine seară, la ora 20.00, Direcția 5 va urca pe scena amenajată în cartierul Govândari.

CITEȘTE ȘI:

Radio Reșița aniversează 20 de ani de existență cu spectacole pe cinste

untitled design set 970x90 px merlin februarie
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/