EXCLUSIV. Flavius Enache, orăvițeanul care face senzație în noul sezon X Factor!

po 1000x100px (3)

Un orăvițean a reușit să ridice juriul X Factor în picioare! Flavius Enache este proaspăt absolvent de liceu, calificat pentru audițiile din toamnă ale show-lui de televiziune.

Lui Flavius Enache muzica nu-i este străină. Tânărul are deja și un nume de scenă, Swear, căruia îi sunt atribuite deja câteva piese de muzică hip-hop și o colaborare cu Rappa în urma căreia s-a născut piesa „STOP”. Tânărului artist nu-i este străină nici scena concursurilor de gen, el fiind respins anul trecut la emisiunea „Românii au talent”. Insuccesul nu l-a făcut însă să renunțe, ci, dimpotrivă, l-a impulsionat, iar anul acesta s-a înscris la X Factor. Timp de 3 luni a lucrat la piesa „Legende Românești”, melodie care i-a făcut pe cei din juriu să se ridice în picioare și să-l aplaude.

„Am muncit 3 luni la piesa «Legende Romanești» și am decis să o prezint la X Factor. Totul a decurs bine la preselecțiile netelevizate. Mi-au făcut un montaj și mi-au spus că voi merge la preselecțiile televizate. În 26 iulie am fost la București. După zeci de ore nedormite am ajuns la LPF în față la grevă (se judeca cazul Rapidului). Următoarea zi a fost preselecția, am intrat al patrulea. Am avut emoții destul de mari, am fugit pe scenă, am salutat și am avut o conversație cu Delia care mi-a spus să îmi desprind părul și să cânt reggae sau ceva gen Vama Veche. A început beat-ul, nu mai știam niciun vers. Mi-au proiectat în spate o poză cu «Rapid Trăiește». Fix în momentul în care eram pe scenă, soarta Rapidului a fost decisă: faliment… ”, povestește Flavius momentul dinaintea interpretării piesei „Legende Românești”.

După prestația de pe scena X Factor, juriul format din Ștefan Bănică Jr., Delia Matache, Sergiu (Carla’s Dreams) și Horia Brenciu i-au atribuit 4 de DA tânărului artist orăvițean. Cel mai impresionat din juriu a fost Ștefan Bănică Jr., în piesă fiind vorba și despre tatăl sau, Ștefan Bănică, dar și despre legende ale scenei românești, cum ar fi Anda Călugăreanu sau Nicu Constantin.

„Ștefan Bănică mi-a spus că e mândru să vadă un puști care pomenește de oameni consacrați și mai ales de tatăl sau. Răspunsul a fost categoric DA. Sergiu (Carla’s Dreams) și-a exprimat părerea despre versuri (răspunsul fiind DA), a urmat Delia care a spus că nu vrea să mă lase să plec din București, că răspunsul ei este DA și că ar vrea să fie antrenorul meu. Horia a spus că e un moment unic și că ar trebui difuzat la televizor să învețe și adolescenții din ziua de azi despre așa ceva, într-un cuvânt – originalitate!”, a declarat tânărul artist pentru Express de Banat.

După momentul votului, sala s-a solidarizat cu Flavius și cu Rapidul și s-a fredonat Imnul Rapidului.

Pentru etapa următoare, Flavius pregătește piesa „Zeița lunii”, iar până la faza audițiilor televizate ale concursului X Factor din toamnă, melodia va fi disponibilă pe canalul de Youtube al tânărului artist orăvițean.