HC Adrian Petrea, amical de lux cu o echipă de Liga Campionilor!

Prim-divizionara HC Adrian Petrea Reșița se pregătește intens pentru debutul în viitoarea ediție a Ligii Naționale de handbal masculin. După turneul din Germania, echipa reșițeană a participat la Cupa Odorheiului, iar la final de săptămână va disputa o dublă amicală cu SCM Politehnica Timișoara. Cel mai așteptat meci al perioadei precompetiționale va fi în compania unei echipe din Liga Campionilor, pe 20 august.

La Cupa Odorheiului, elevii lui Adrian Petrea și-au măsurat forțele cu gazdele de la HC Odorhei, Dunărea Călărași și Steaua București. Echipa reșițeană a pierdut toate cele trei partide, însă antrenorul Adrian Petrea a urmărit la acest turneu închegarea relațiilor de joc, mai puțin scorurile înregistrate pe tabelă.

“În aceste două turnee, din Germania și de la Odorhei, nu am urmărit să obținem neapărat victorii. Am urmărit mai mult alte obiective, impuse de mine, de jucători, legat de numărul de faulturi pe care putem să le facem pe durata a 60 de minute, numărul de contraatacuri faza a doua pe care putem să le ducem. M-a interesat foarte puțin o victorie a echipei mele. Într-adevăr, cele trei rezultate înregistrate la Cupa Odorheiului mă îngrijorează puțin, nu e de speriat, pentru că nu acesta a fost obiectivul urmărit, de a câștiga meciurile. Dar, așteptam mai mult de la jucătorii mei să răspundă la obiectivele propuse. Pe durata celor trei meciuri am încercat să pun mai mult în valoare și jucătorii care au evoluat mai puțin și vor evolua mai puțin în meciurile oficiale, ca să le dau curaj, să le dau încredere, în momentul în care avem nevoie într-un meci oficial, să mă pot baza pe ei. De aici, probabil au rezultat și diferențele de scor din cele trei meciuri, mă îngrijorează, dar nu e de speriat. Sper că jucătorii înțeleg că avem mult de muncă, mai avem o perioadă de aproximativ trei săptămâni, în care trebuie să punem la punct absolut toate aspectele vizavi de apărare, de determinare și de ambiție”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

Rezultatele înregistrate de HC Adrian Petrea la Cupa Odorheiului: 26-33 cu HC Odorhei, 23-32 cu Dunărea Călărași și 21-36 cu Steaua București. Turneul a fost câștigat de HC Odorhei, urmată de Dunărea Călărași, Steaua București și HC Adrian Petrea Reșița. Golgheterul competiției a fost Andrei Grasu (Steaua), Petar Jokanovic (HC Odorhei) a fost ales cel mai bun portar, în timp ce Konstantin Kurilenko (Dunărea Călărași) a fost desemnat cel mai bun jucător.
Adrian Petrea a testat la turneul de la Odorheiu Secuiesc și un tânăr jucător de 19 ani care evoluează pe postul de extremă dreapta. Darius Dragon este originar din Sânnicolau Mare și a terminat junioratul în acest an la CSM București. La Cupa Odorheiului nu a evoluat deloc Marius Bahan, accidentat.

CITEȘTE ȘI: Un Dragon zburător pe extrema dreaptă! HC Adrian Petrea negociază cu CSM București!

Pentru echipa reșițeană va urma la finalul acestei săptămâni o dublă cu SCM Politehnica Timișoara, cu un meci acasă și unul în deplasare. Posibil, vineri, 12 august, la ora 11, la Reșița, iar sâmbătă, 13 august, la Timișoara, însă datele exacte vor fi stabilite până la mijlocul săptămânii. Cel mai important meci din perioada de pregătire va avea loc pe 20 august, la Timișoara, în compania fostei echipe a lui Adrian Petrea, MOL-Pick Szeged, formație participantă în următoarea ediție a Ligii Campionilor. Iar pe 31 august va începe sezonul 2016-2017 al Ligii Naționale (mai nou Liga Zimbrilor), cu HC Adrian Petrea pe teren propriu, la Sala Polivalentă din Reșița, în fața grupării harghitene HC Odorhei.

Foto: Facebook HC Odorhei