FOTO. Bulevardul Cetății a intrat în șantier. Cel puțin doi ani și jumătate de disconfort pentru timișoreni

Sunt lucrări în desfășurare, începând de luni, pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar muncitorii au început deja să dezafecteze liniile de tramvai, cablurile, să spargă trotuarele, iar apoi vor demara lucrările la rețelele de apă și canal. Șantierul cu totul ar trebui să fie gata în următoarele 30 de luni, așa cum prevede contractul. 

Lucrările au debutat luni dimineață, iar traficul a fost restricționat, de la intersecția bulevardului Cetății cu Calea Bogdăneștilor până la Gheorghe Lazăr.

„E puțin cam greu, sunt lucrări, dar trebuie făcute.”, a spus unul dintre șoferi. „Eu vin dinspre Mircea cel Bătrân, cam 10 minute am stat în coloană.”, a povestit un altul. „Deocamdată e bine, că e prima tură. Eu am stat vreo 5 minute, am în zonă un atelier.”, a explicat alt șofer timișorean.

Muncitorii fac primele pregătiri. Au dezafectat cablurile de curent și au început să spargă trotuarele.

„Dezafectăm linia de tramvai, cablurile. Am început să demolăm trotuarele, frezăm carosabilul, după care vom interveni cu lucrări de canalizare. În prima fază noi închidem 90 de zile de la Bogdăneștilor până la Gheorghe Lazăr. Se va circula doar pe partea cealaltă cu circulație pe ambele sensuri. Pe sensul de mers de la Gheorghe Lazăr spre Bogdăneștilor se va circula în ambele sensuri. După aceea se va trece la etapa de la Gheorghe Lazăr la Torontalului.”, a spus unul dintre muncitorii firmei care se ocupă de lucrări.

Pe toată perioada lucrărilor, circulația tramvaielor 4 și 7 va fi suspendată pe Cetății și pe străzile afectate de lucrări: Coriolan Brediceanu și Bogdăneştilor. Timișorenii care foloseau transportul în comun vor avea la dispoziție autobuze, a căror trasee pot fi consultate aici.

În cadrul lucrărilor, dincolo de modernizarea carosabilului și a liniilor de tramvai, a rețelelor edilitare stradale subterane şi supraterane, pe bulevardul Cetăţii se vor amenaja trotuare, piste pentru biciclete şi zone verzi. Traseul liniei de tramvai existente va rămâne același, ca linie de tramvai proprie cu suprastructura căii înierbată, cu spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai.

Cei de la Porr Construct se ocupă de lucrări a căror valoare este de aproximativ 17 milioane de euro, cu TVA inclus. Banii provin din bugetul local.

CITEȘTE ȘI: Linii înierbate și spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai. Lucrări de 17 milioane euro pentru modernizarea unui important bulevard din Timișoara