Ți-l dau ție, dar nu-l vrei! Cel mai distrus drum al Lugojului, pasat între primărie și Consiliul Județean Timiș

Reabilitarea drumului din zona Mondial-Bocșei a fost aruncată în aer, după ce noile autorități locale au reziliat contractul cu o firmă din Lugoj, cu sediul chiar în cartierul vizat. Contractul de modernizare a străzii Herendeștiului pe porțiunea dintre DN 58 A (Lugoj-Reșița) și drumul județean Lugoj-Herendești a fost semnat anul trecut, înainte de alegeri și prevedea asfaltarea a aproape 1,1 km de carosabil pavat cu piatră cubică și o porțiune din beton.

În acest an, noua administrație locală a anunțat că este de acord să cedeze strada în cauză către Consiliul Județean Timiș pentru a putea fi integrat în proiectul de asfaltare a drumului județean 136, care leagă localitățile Herendești, Pietroasa și Visag de DN 58 A, proiect întocmit de primăria comunei învecinate V. V. Delamarina.

„Noi am transmis datele de identificare a drumului către Consiliul Județean Timiș și așteptăm să fie dată o hotărâre de consiliu județean de preluare-primire, după care noi vom da imediat o hotărâre de cedare, care este așteptată de câțiva ani de cei de la V. V. Delamarina, care vor să modernizeze DJ 136.”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

leader board 728 x 90 px

Surpriză însă: Alin Nica, șeful C.J. Timiș, a comunicat că nu știe nimic despre acest plan.

„Nu știu despre această intenție… Așteptăm să vină primarul din Lugoj cu o propunere să vedem despre ce este vorba și atunci putem să discutăm despre acest proiect. Noi avem un plan de preluare a drumurilor județene periurbane pentru a face un fel de centuri ajutătoare prin comune. Pentru Lugoj avem în vedere preluarea drumului dintre Coșteiu și Jabăr, din care a rămas o porțiune neasfaltată.”, a precizat Alin Nica, președintele C.J. Timiș.

Din nefericire pentru cei care locuiesc în Mondial-Bocșei și pentru cei din localitățile Herendești și Pietroasa, care tranzitează zilnic cel mai distrus drum al Lugojului, nereabilitat de peste 30 de ani, șansa ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat este egală cu zero.