Pentru că s-au săturat de tehnologie și de superficialitatea spre care se îndreaptă omenirea, un grup de români din toată țara, dar și persoane din alte zone ale Europei au decis să testeze o experiență inedită: să trăiască în mijlocul naturii pentru o lună.
În peisajul mirific din vecinătatea comunei Berzasca, oamenii au găsit locația perfectă în care să testeze cum ar putea înfrunta lipsa tehnologiei și a utilităților de care au parte în civilizație. Povestea ,,dacică” a început în urmă cu aproximativ o lună, iar cei care o experimentează spun că au făcut față cu brio testului la care s-au supus. Aceștia explică faptul că simt libertatea într-un mod care se apropie de perfecțiune. Pare ireal și absurd din exterior, însă zecile de persoane care s-au perindat în pustietatea din apropierea comunei au demonstrat că este posibil acest lucru.
Totul a început în urmă cu 5 ani. „Am avut o conexiune și am înțeles că Dunărea m-a chemat la ea în urmă cu 5 ani de zile. Așa m-am apucat să presez semințe, așa m-am lăsat de serviciu. Folosesc o presă elementară, dacică i-am spus eu, pentru că funcționează după principiul elementar pe care l-au folosit dacii și chiar egiptenii. Totul este eco, organic. Uleiurile nu le comercializez, le fac cadou”, povestește Raul Sava, cel care a lansat ideea acestei tabere.
[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157635002494442″]
Sfidează civilizația
„Ideea este de a încerca să trăim liberi, fără să depindem de toate facilitățile care ni s-au creat în oraș. Am vrut să vedem cum e să trăiești în natură, să venim să trăim într-un loc în care avem un râu, avem pădure, livezi. Ne-am propus să stăm o lună aici. Am fost în jur de 20-30 de participanți. Pe lângă faptul că trăim așa cum au făcut-o strămoșii noștri, redescoperim și tradițiile. Avem meșteri și sate în zonă”, spune Raul Sava.
Cu un efort minim, participanții au văzut și au simțit pe propria piele că experimentul lor are sorți de izbândă, iar timpul poate fi învins și chiar sfidat. Oameni din Austria, Belgia sau Franța s-au înghesuit să facă o buclă propriului destin și să trăiască așa pentru o lună. Organizatorii au explicat că, pe parcursul a 30 de zile, aproximativ 1.000 de străini s-au perindat prin livada din apropierea comunei Berzasca.
Cea mai mare instituție de cultură din Caraș-Severin vrea să aducă pe scenă cei peste 300 de copii de la fosta școală populară de arte. De la 1 noiembrie,...
Primele sancțiuni în Timiș, de alegeri, pentru campanie pe Facebook
Mai multe stații de încărcare pentru mașini electrice în Banat
Aquatim, singura soluție pentru situația rețelei de apă-canal și a Stației de Epurare din Lugoj
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
O luna nu e mult, in satele banatene traiesc oamenii de-o viata astfel, fara canalizare, apa curenta, gaz s.a…, dar au celulare.Si asta gratie conducatorilor alesi.