GALERIE FOTO: Tabăra de succes de pe Semenic!

Cele trei ateliere din cadrul taberei de pe Semenic au reușit să ofere un spectacol cu tot tacâmul la finalul cursurilor: scenete interpretate de cursanți, filmate și fotografiate de participanții la celelalte ateliere.

În inima Munților Semenic a luat naștere o tabără ce deja și-a demonstrat utilitatea. Cele trei ateliere au făcut furori printre participanții sosiți din toată țara. Veniți din Reșița, Timișoara, dar chiar și Cluj Napoca sau București, cei 27 de tineri care s-au încumetat să participe la tabăra organizată de Asociația Cogito, alături de Casa de Cultură a Studenților și Liga Studenților UEM din Reșița au finalizat cursurile cu o combinație între cele trei ateliere.

Fie că au participat la cursul de cinematorism, la cel de fotografie sau la cursul dedicat celor cu talent actoricesc, tinerii participanți și-au unit forțele în final, astfel încât scenetele interpretate de actori au fost filmate de cinematoriști și fotografiate de noii fotografi. „A fost o tabără reușită. La final toate atelierele s-au unit, actorii aducând scenete pentru cineamatoriști, să fie filmați și fotografiați”, a precizat pentru Express de Banat Andrei Bălbărău.

Cursul de actorie a fost coordonat de actorul reșițean Eugen Pădureanu și a cuprins exerciții și jocuri pe diferite teme, astfel încât participanții și-au concentrat toată atenția pe obiectivele impuse de instructor, și au trecut prin diferite situații ca să-și demonstreze abilitățile actoricești. Atelierul de fotografie a început cu partea teoretică despre tehnicile de fotografiere și apoi a urmat practica prin zonă, unde toți participanții, înarmați cu aparate foto, au imortalizat cele mai interesante peisaje. În cel de cinematorism, după partea de teorie, cursanții au învățat să realizeze efecte speciale.