FOTO: Echipa reşiţeană, la supercarnavalul de la Požarevac pentru a treia oară!

explo 1000x200

Puțini sunt cei care cunosc existența Grupului de Carnaval Reșița, însă acest grup  reprezintă orașul de mai bine de șase ani la carnavalurile internaționale din Serbia, Croația și Bosnia. Grupul a participat anul acesta în luna iunie la cea de-a zecea ediție a Carnavalului din Pancevo – Serbia, acesta fiind cel mai mare Carnaval din țara vecină, și urmează să mai participe la alte două lunile acestea.

                 În ziua de sâmbătă, 24 august, membrii grupului vor fi prezenți la un alt spectacol, de data aceasta în Požarevac, oraș ce organizează acest carnaval pentru a cincea oară. Reșițenii sunt nelipsiți de la acest eveniment, ei primind prima invitație în urmă cu trei ani.

Suntem extrem de bucuroși, pentru că suntem singurul grup din țară afiliat Federației Europene a Orașelor cu Carnaval (FECC). Totodată, suntem mândri pentru toate aprecierile venite din partea organizatorilor, care ne-au lansat invitația imediat după terminarea ediției precedente”, a declarat pentru Express de Banat Cristina Șerban Tarbuzan, deputat general în FECC România.

Grupul de Carnaval Reșița a luat ființă în urmă cu șase ani și are în componența sa un număr de 30 de tineri, iar cel mai important eveniment la care a luat parte este Carnavalul de la Rijeka, Croația, unde reșițenii au adus în prim-plan legenda Contelui Dracula, carnaval ce se clasează pe locul al 3-lea din lume după celebrele Rio de Janeiro și Veneția.

YouTube video

video: Grupul de Carnaval Reșița în Rijeka, Croația

De-a lungul timpului, tinerii au avut ca teme: cărți de joc, vampiri, sperietori de ciori, polițai și bandiți, zombie etc. Reșițenii sunt de apreciat prin faptul că la toate edițiile ei și-au creat singuri costumația, tema și momentul artistic. „Temele le alegem împreună, tot grupul, la fel și costumația, iar mixul pe care noi ne vom face reprezentația este creat de unul dintre fondatorii grupului, Kasian Șerban. La această ediție a carnavalului de la Požarevac vom defila în polițiști și bandiți, temă pe care am afișat-o prima dată la Pancevo în 2012, unde am fost apreciați ca atare”, a mai declarat Cristina.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157635153622600″]

De asemenea, peste o lună, numele Reșiței va fi din nou dus peste hotare de aceaști tineri la Carnavalul Internațional de la Sabac, carnaval aflat la a șasea ediție și a treia pentru Grupul de Carnaval Reșița.