Fotbalul timișorean, în beznă. Poli pierde la masa verde din cauza nocturnei

poli 2

Nocturna de pe stadionul „Dan Păltinișanu” a căzut de două ori, joi seară, la meciul dintre Politehnica Timișoara – Petrolul Ploiești. Meciul a fost oprit în minutul 38. Conform regulamentului, timișorenii pierd meciul la masa verde.

Primul meci din 2022 în Liga 2 a fost umbrit de probleme tehnice pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, aflat într-o gravă stare de degradare. Nocturna s-a stins subit, prima dată, în minutul 8 al meciului, iar jucătorii s-au retras în vestiare. Suporterii au aprins torțe.

poli 1

„Ieri a fost o problemă la tabloul electric. Astăzi, de dimineață, o echipă de intervenție a lucrat peste 4 ore să remedieze situația. Din păcate, o siguranță a cedat din nou în această seară, dar echipa de mentenanță a intervenit rapid și nocturna a fost repusă în funcțiune.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

A urmat însă și a doua „problemă”, în minutul 38 al meciului. Partida s-a întrerupt, iar conform regulamentului, timișorenii pierd la masa verde.

Au existat comentarii potrivit cărora, până acum, în caz de probleme tehnice, se folosea un generator fără de care, de altfel, nici nu ar fi putut începe meciul. Cei din conducerea echipei spun că vor să se întâlnească cu reprezentanții CJ Timiș ca să discute inclusiv eventualitatea mutării meciurilor de pe „Dan Păltinișanu”.

Stadionul ar fi trebuit să fie demolat încă din toamna trecută, promiteau autoritățile județene

Deja se vorbește de ceva ani de ridicarea unei noi arene în locul stadionului „Dan Păltinișanu”. Reprezentanții CJ Timiș declarau că pot demola stadionul doar după ce Guvernul aprobă hotărârea cu noua investiție în arena ce urmează să fie construită. În august anul trecut, Ministerul Finanțelor nici nu își dăduse avizul pentru faza de prefezabilitate. 

Potrivit intențiilor CJT, noul stadion ar urma să fie proiectat fără pistă de atletism, cu aproximativ 30.000 de locuri. Costurile de construcție sunt estimate la 100 de milioane de euro. Va fi neacoperit, astfel încât să poată găzdui și evenimente culturale sau de divertisment.

Foto: sport.ro