Laboratorul Hella, inaugurat la UVT. Un nou spațiu de cercetare, dezvoltare și inovare pentru studenți

hella7
timisoara capitala 2023

Universitatea de Vest din Timișoara a finalizat, în parteneriat cu Hella Electronics România, investitor strategic din industria de electronică pentru producția auto, dotarea unui laborator de inovare universitară. În Laboratorul Hella, studenții și cercetătorii au acces la o rețea destinată testărilor computerizate formată din 25 de sisteme compacte all-in-one, configurate într-o platformă de implementare a viitoarelor proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare.

„Mulțumim Universității de Vest din Timișoara pentru deschiderea cu care abordează parteneriatul cu Hella, dar mai ales pentru că am reușit să pornim împreună acest extraordinar proiect comun, al Laboratorului Hella UVT, un spațiu al inovării în care gândim și educăm tinerii pentru viitor. Aici, studenții vor fi pregătiți pentru profesiile de mâine, formându-se în specializări hibride care includ programare, testare și proiectare a sistemelor și proceselor de Inteligență Artificială.”, au transmis reprezentanții companiei Hella România, în cadrul evenimentului de inaugurare a laboratorului.

hella 2

La rându-i, prorectorul UVT Flavia Mirela Barna a subliniat că, prin parteneriatul pe care îl consolidează cu mediul de afaceri, universitatea contribuie la progresul comunității, prin proiectele derulate alături de cei din economia reală.

Cuib de vise 1000x100

hella

Un caz concret de bună practică este reprezentat de parteneriatul cu Hella, prin care am pregătit inaugurarea acestui laborator de informatică, o platformă de înaltă tehnologie ce va sta la dispoziția celor care cercetează și au ambiții mari de cunoaștere și descoperire, studenți și universitari. Sperăm ca restricțiile din lunga perioadă de pandemie să fie relaxate și activitățile să reintre în normal, iar în acest excepțional Laborator Hella UVT să se desfășoare proiectele aplicative mult așteptate de studenți și de profesorii lor.”, a spus Flavia Mirela Barna.