Decepție înainte de recepție. Fântâna cu pești din centrul Timișoarei, încă în șantier

fantana cu pesti 3

Reabilitatea Fântânii cu pești din Piața Victoriei, un simbol al Timișoarei, nu este nici acum finalizată, deși constructorul ar fi trebuit să termine lucrările până la începutul lunii februarie. Administrația locală arată cu degetul înspre antreprenor care a fost somat să își încheie treaba cel mai târziu până în vară. 

Un nou contract întocmit prost, spune viceprimarul Ruben Lațcău, cu o firmă „neserioasă”.

„Nu pot să spun decât că avem un constructor extrem de neserios. Este o altă firmă liberală care a primit contracte în fosta administrație. Intenția noastră este să finalizăm această lucrare. Eu sper că și constructorul a înțeles asta. Dacă nu va ajunge să își îndeplinească sarcinile contractuale, cu siguranță va ajunge pe penalizări. Interesul nostru este să finalizăm și să avem în vară fântâna funcțională. Este clar că aici a fost un proiect foarte prost gândit, o expertiză făcută din birou, de pe google maps.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

fantana cu pesti 1

Întrebat care a fost problema în contractul încheiat inițial pentru această investiție, viceprimarul a spus că reabilitarea unor elemente de decor a lipsit cu desăvârșire din documente.

fantana cu pesti 2

„Principala problemă a fost legată de elementele de decor de piatră, cele din mijlocul fântânii, acea cupă și peștii. Unele dintre ele au lipsit din contractul inițial, altele au fost trecute că pot fi refolosite, însă ele trebuie să fie restaurate. Sunt diverse deficiențe de acest fel. Dar orice astfel de deficiențe puteau să fie rezolvate în aproape un an de zile de când acest contract a început, pentru că el a fost suspendat vreme de un an și jumătate, a reînceput undeva în mai anul trecut. De atunci și până astăzi, acele probleme ar fi putut să fie rezolvate. Faptul că nu sunt rezolvate este din vina antreprenorului.”, a explicat Lațcău.

La monumentul construit în 1957 este prevăzută refacerea întregii structuri subterane, restaurarea elementelor ornamentale și punerea în funcțiune a unui nou concept de jocuri apă-lumini. Lucrările sunt estimate să coste peste 640.000 lei, iar banii provin din bugetul local.

banner 970 x 250