Evoluția fotbalistică a primarului Nicolae Robu a fost ironizată de social-democrați în cea mai recentă ședință de consiliu local. Edilul local le-a povestit aleșilor despre momentele din tinerețe când „bătea mingea pe un maidan ici-colo”, în contextul unei discuții cu privire la amenajarea unor terenuri de sport la școlile din cartiere. Social-democrații nu au ratat momentul să îl „atingă” pe primar.
„Eram asistent universitar la acea vreme și când vedeam că se bate mingea pe un maidan ici-colo, mergeam și eu la băieți. Erau liceeni, de obicei, și le ziceam «Aveți un loc și pentru mine?» și ziceau «Hai, da, sigur!» Jucam fotbal și îmi cereau mingea cu formula «Hai, băiatul!»… Și tot cu «Hai, băiatul!» și, la un moment dat, după câțiva ani în care practicam sportul în felul acesta – și era mare plăcere, să știți, acolo pe maidan, pe locuri de multe ori nenivelate – mi se spune «Hai, nenea!». A fost un șoc pentru mine când prima dată mi s-a spus «Hai, nenea!»”, le-a povestit primarul aleșilor locali.
Momentul a fost speculat rapid de social-democrați. „De la «Hai, băiatul!», «Hai, nenea!», la «Hai, domn primar, dă gol”». Cam așa…. Asta e evoluție sau involuție, nu știu. Cred că mai bine era «băiatul» că era tinerețe, decât «Hai, dom’ primar, dă-ne gol!»”, i-a spus primarului consilierul PSD Dan Idolu.
„E adevărat, «Hai, dă-ne gol”» era în alt context decât aveți dumneavoastră cu un subtext că facem tot posibilul să vă împiedicăm”, i-a răspuns Robu.
Schimbul de replici a avut loc în contextul în care consilierul local independent Adrian Orza a făcut referire la necesitatea amenajării terenurilor de sport la școlile din cartiere. Liberalul Simion Moșiu a militat, în schimb, pentru investiții în „stadioane și arene de top”.
„Trebuie să avem stadioane și arene de top. (…) Infrastructura pe care noi o pregătim acum va fi de bun augur și sigur va atrage investitori cu bani care trebuie să aibă unde să își desfășoare ambițiile și copiii să aibă un țel. Un țel ce înseamnă? Un templu al sportului. Dintre blocuri, care e visul unui copil? Să ajungă să facă performanță pe un stadion de referință, să ajungă în presă, să ajungă în televiziune”, a spus Moșiu.
„Nu e ok să punem în antiteză stadioane de genul ăsta cu termenul peiorativ pe care l-ați spus dumneavoastră «între blocuri». Între blocuri sunt școlile, copiii nu au unde să facă sport. 50% din elevi își iau scutire medicală. E important pentru copii să facă sport. Competiții sportive se pot ține și pe terenurile astea pe care le facem noi la școli. Infrastructura de top americană – care e cea mai de top din lume – are la nivel de licee și de facultăți chestii extraordinare. De acolo se culeg profesioniștii pentru sportul de performanță. Noi vrem să sărim direct acolo, fără o bază. Trebuie să le privim ca un rotund”, a replicat Orza.
În cea mai recentă ședință extraordinară, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru ridicarea unui stadion de fotbal în Calea Buziașului din Timișoara, cu 15.000 de locuri, printr-o investiție de la bugetul local în valoare de peste 100 de milioane de lei. În discuție este și realizarea unui stadion de 30 de mii de locuri, de către Compania Națională de Investiții, pe locul actualului stadion „Dan Păltinișanu”. Toate acestea în condițiile în care Timișoara nu are nicio echipă de fotbal reprezentativă.
Sursă foto: Facebook/Nicolae Robu