Fostul liceu de construcţii de maşini din municipiu îşi schimbă statutul

Conducerea universităţii reşiţene nu bate pasul pe loc atunci când vine vorba de dezvoltarea instituţiei de învăţământ superior. Chiar dacă e final de an şi vreme neprielnică, în cadrul campusului vor începe lucrările unui nou proiect.

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa nimic nu scapă din vedere. După ce s-au ales cu o cantină-restaurant modernă, un număr istoric de studenţi străini şi o serie de parteneriate în ceea ce priveşte dezvoltarea complexului, reprezentanţii universităţii se apucă de altele. Cu ajutorul societăţii Autoliv, clădirea E, cea nefolosită, din campusul studenţesc, va deveni practic un Centru de Cercetări. Potrivit conducerii universităţii, acest lucru nu mai este un proiect de perspectivă, ci începe să devină realitate, contractul cu firma respectivă fiind deja semnat.

CITEŞTE ŞI: UEM începe colaborarea cu firmele străine!

Peste câteva zile vor începe lucrările de amenajare a Centrului de Cercetări din cadrul universităţii. Avem de gând să mutăm la parter toate laboratoarele de cercetare ale universităţii, cercetare aplicativă. La demisol vom muta laboratoarele cu echipamente grele, laboratoare pentru studenţi, iar la etajul întâi, jumătate din etaj va fi folosită pentru realizarea Centrului de Cercetări a societăţii Autoliv”, a declarat pentru Express de Banat prof. univ. dr. Doina Furnzăverde, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. În reabilitarea şi amenajarea fostului liceu de construcţii de maşini din oraş îşi vor aduce contribuţia, alături de angajaţii societăţii, şi cadre didactice sau chiar doctoranzii instituţiei de învăţământ.

CITEŞTE ŞI: Clădire S.F.: studenții vor avea parte de un complex unicat în țară

Prin ambiţia reprezentanţilor UEM, proiectele derulate în cadrul complexului studenţesc  se concretizează tot mai mai mult, lucruri care ajung să fie cunoscute şi în afara ţării. „Suntem foarte bucuroşi că această firmă importantă la nivel european şi la nivel mondial a hotărât ca acest Centru de Cercetări să fie dezvoltat la Reşiţa în condiţiile în care dânşii au colaborări mai vechi cu universităţile din oraşele în care şi-au început fabricaţia. Faptul că au venit la noi este o confirmare că şi în afara ţării municipiul face cercetare inginerească aplicativă”, a adăugat rectorul UEMR.

Cercetare cu succes în viitor

Universitatea reşiţeană nu se dă bătută şi vrea să atingă pentru perioada 2014-2020 obiectivele cercetării aplicative, aceasta fiind prioritatea stabilită de către Comisia Europeană pentru acea perioadă. „Aşteptăm cu mare interes să ni se comunice care vor fi măsurile pe care Ministerul Educaţiei le va lua, pentru ca într-adevăr să se atingă obiectivele cercetării. Presupunem că în criteriile de evaluare ale cadrelor didactice, ale universităţilor se va regăsi şi a noastră, cu indicatori importanţi”, concluzionează Doina Frunzăverde.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/