UEM începe colaborarea cu firmele străine!

Forţa de muncă se extinde tot mai mult în Caraş-Severin. Tinerii absolvenţi de facultate au şanse mari să-şi găsească un job după terminarea studiilor, în contextul în care universitatea reşiţeană va încheia un parteneriat cu firma Delphi, una dintre cele mai importante societăţi de cablaje auto din străinătate.

Reprezentanţii companiei Delphi în România au vizitat Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa pentru a le prezenta absolvenţilor în inginerie şi ştiinţe economice oferta locurilor de muncă atât în judeţul Caraş-Severin, cât şi în Timiş. Cu acest prilej, conducerea universităţii a stabilit aspectele viitoarei colaborări.

„Este pentru prima dată când avem alături de noi reprezentanţi ai acestei firme şi ne bucurăm, pentru că vom începe o colaborare care, în principiu, îi va viza pe absolvenţii noştri. Se vor face pregătiri cu aceştia în cunoştinţe şi abilităţi practice, pentru a se integra cât mai repede pe locul de muncă în firma respectivă”, a declarat prof.univ.dr. Doina Frunzăverde, rectorul universităţii reşiţene.

studenti uem  studenti 1

Nu ies din plan nici viitoare proiecte care vizează asigurarea de locuri de practică pentru studenţii UEM în cadrul punctelor de lucru a companiei Delphi din ţară şi nu numai. „Ne gândim pentru viitor şi la lucrări de licenţă, lucrări de master şi, cu siguranţă, şi adaptarea ofertei educaţionale a universităţii la necesarul de formare a firmei. A lucra la o firmă atât de mare eu zic că este o şansă importantă, pe care o are orice absolvent, orice tânăr, pentru că înseamnă a avea deja un pas în avans în carieră”, a adăugat Doina Frunzăverde.

Partea bună este că anul viitor aproximativ 100 de absolvenţi ai Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa vor avea un job asigurat la firma Delphi. În prezent se efectuează lucrări de extindere a halei din oraşul de pe malul Dunării, ceea ce va aduce mult mai multe locuri de muncă. „Potrivit reprezentanţilor companiei, la Moldova Nouă ar fi nevoie pentru începutul anului viitor de aproximativ 100 de absolvenţi din Reşiţa”, a spus rectorul universităţii UEM.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Sunt sigur ca Delphi nu stie ce sa mai faca si cum sa-si gaseasca muncitori , de au apelat la Fabrica de Diplome necuveniute si plagiate(pe Euro spaga , binenteles) , o propaganda ieftina de doi banii .