Fost șef de post, trimis în judecată! A distrus chiar mașina Poliției! [FOTO]

Un fost șef de post de la Postul de Poliție Ciclova Română a fost trimis în judecată după ce a condus cu viteză mașina Poliției deoarece prinsese un șofer suspectat că ar fi condus în stare de ebrietate și a intrat cu autoturismul într-un parapet de pe marginea drumului.

Toma Cerbu, fost agent șef al postului de Poliție Ciclova Română, în prezent pensionar, a  fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă întrucât în ziua de 14 iunie 2014, având în vedere calitatea de şef de post la Postul de Poliţie Ciclova Română, alături de colegul său de echipaj, a oprit pentru control un autoturism. Cu acest prilej, constatându-se că șoferul prezenta indicii certe ale consumului de alcool, șeful de post alături de colegul său l-a condus pe acesta la sediul Poliţiei din Oraviţa în vederea efectuării unei testări cu aparatul alcooltest.

masina politie accident

Toma Cerbu, în timp ce conducea pe strada Vasile Alecsandri din Oraviţa autospeciala Poliției Dacia Logan cu o viteză de 56 km/h, mai mare decât limita legal admisă – de 50 km/h – viteză stabilită cu prilejul efectuării unei expertize de specialitate, a pierdut controlul asupra volanului autoturismului, izbindu-se de un cap de pod.

În urma impactului, șoferul din mașina oprită, care ocupa bancheta din spate a maşinii de Poliţie, a suferit vătămări ale integrităţii corporale ce au necesitat în vederea vindecării un număr de 200 de zile de îngrijiri medicale. Victima accidentului s-a constituit parte civilă cu suma de 35.000 euro, reprezentând despăgubiri materiale și morale.

„Rechizitoriul a fost întocmit de procurori din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița şi a fost avizat de prim-procuror Laura Gabriela Iancu. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit procurorii.

CITEȘTE ȘI: Doi poliţişti, de urgenţă la spital!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645170726985″]

tmc 640