Fost director al Penitenciarului Timișoara, în conflict de interese

alexxev
promovare online Timisoara Casa Auto

Un fost director al Penitenciarului Timișoara s-a aflat în conflict de interese administrativ, spun inspectorii de la Agenția Națională de Integritate.

În vizorul ANI a intrat Georgică Alexeev. Acesta a fost la conducerea închisorii din orașul de pe Bega până în ianuarie 2022, când s-a retras. Se pare că a favorizat un om de afaceri care i-ar fi dat unn împrumut.

„În perioada exercitarării funcției publice de conducere cu statut special, a participat la luarea unor decizii cu privire la o societate comercială al cărei asociat unic este creditorul unui împrumut pe care persoana evaluată l-a menționat în declarația de avere completată în anul 2021”, a transmis ANI.

Georgică Alexeev a fost director al Penitenciarului Timișoara î perioadele 2008 – 2010 și 2016 – 2022.

promovare banner maxagro

Potrivit legii, funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial; interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice.

 

 

publicitate tmc 640